Swipe to the left

Кой е Стефано Сандона?

By ChairPro Bulgaria 10 months ago 91 Views No comments

Кой е Стефано Сандона?

Стефано Сандона е роден през 1974 г. в Италия. Има художествено образование и с времето придобива богат опит в работата с професионални дизайнерски фирми за мебели. Подходът му е практичен и директен, разработва сложни и динамични продукти, съвместими с клиента и пазара.

През 2006-та г. основава своя бранд  STEFANO SANDONA DESIGN. Дейността му обхваща от индустриален дизайн до продуктово консултиране и производство, концентрирайки се главно в областта на мебелите.

Основна характерна черта на почерка му е да създава обекти със силно визуално и емоционално въздействие.

Произведенията на Стефано Сандона са микс от елементи на съвременната култура: графизмът, цифровия свят, динамиката... Благодарение на разнородните му интереси и богата сетивност, в моделите му се открива непрекъснат диалог между различните езици и култури. Стефано черпи вдъхновения от пътуванията си, архитектурата и обожава интензивните цветове.

Само за няколко години дизайнерът получава многобройни награди, сред които REDDOT DESIGN AWARD 2010, GOOD DESIGN AWARD 2009 Chicago Athenaeum, SPECIAL MENTION YOUNG E DESIGN 2009 Milan и други.

Освен акцент върху удобството (често ползва тапицерия от полиуретанова пяна), се набляга на атрактивната стилистика, която междувременно спазва изискванията за създаване на ергономични опори и стабилност за седящия.

Столовете по дизайн на Стефано Сандона са богати на удобства и допълнителни екстри, които засилват ергономичността. Например анатомична облегалка, плавни промени в конфигурацията и функциите, степени и регулиране на люлеещ се механизъм, в зависимост от тежестта. Дизайнът отново е подчинен на остри графични линии, вдъхновени от съвременната архитектура.

Дизайнът е футуристичен, с разчупени линии, но същевременно се набляга на здравината, например чрез стоманена конструкция.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"