Swipe to the left

Шум VS Продуктивност

Шум VS Продуктивност
8 октомври 2019 г. 1546 прегледa

лиматикът, компютърът, принтерът и тракането по клавиатурата са онези констатни шумове, от които не можем да избягаме в офиса. През последните години модата за все по-отворен тип пространства е тенденция за социализирането и обмяната на идеи, но различни проучвания показват, че това увеличава шумовия фон около работещите и ги разконцентрира.

Най-големият проблем в офиса се оказват разговорите. Джулиан Трежър - автор на книгата “Sound business”, споделя, че ако някой говори около колегите си, те несъзнателно следят разговора и вниманието им спада със 66%.
В отворения тип офиси шумът достига до около 65 децибела, което е нещо по средата между натоварен булевард (80 децибела) и стар хладилник (40 децибела). Немската асоциация на инженерите поставя свои стандарти за шума по време на работа. Докато 70 децибела са допустими при машиналната работа в офис, то повече от 55 децибела пречат на креативния интелектуален труд.
Ние от ChairPro обичаме умните решения, затова предлагаме шумоизолиращи панели, които ще намалят неприятните шумове с около 8 децибела.

Такъв панел е разделителната преграда между две насрещни бюра - Twin Panel. Той е с релса за аксесоари за по-добро организииране на офис пространството и има елегантен дизайн с много опции за цветове и материи:


Друг вариант са подвижните стени. Те могат да обгърнат цялото ви лично пространство в офис средата и да ви дадат усамотението, което ви е нужно, за да се концентрирате над важните дела. Лесно се отместват, когато е нужна комуникация с колегите. Благодарение на квадратната си рамка, шумоизолиращата подвижна стена SELVA SELL може да образува различни форми и е перфектна за всеки офис:

Съществува и още едно елегантно решение, предназначено за сериозните професионални срещи, които трябва да бъдат проведени без никакви разконцентриращи фактори. Подходяща е за отворени офиси, които имат нужда от постранство за усамотение. Акустична система за срещи Q SONIC е създадена за максимална шумоизолираност и има леки форми, подходящи за всеки интериор:

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"