Swipe to the left

Есента: сезонът на европейския дизайн

9 септември 2016 г. 405 прегледa

Предстои един от най-активните сезони на европейския интериорен дизайн – есента. Различни градове на Стария континент ще бъдат столици на дизайна, иновациите и вдъхновяващите тенденции в бранша. Това е нашата специална селекция от дизайнерски събития, които очакваме с интерес и вълнение, представена хронологично.

 

Helsinki Design Week

Кога: 1 – 11 септември

Къде: различни локации в Хелзинки

Уебсайт: http://www.helsinkidesignweek.com

Организиран за първи път през 2005 г., Helsinki Design Weekе най-големият дизайнерски фестивал в Скандинавските страни. Той е платформа на новите лица, модерните явления и водещите тенденции от света на модата, архитектурата и градската среда и пространство. Helsinki Design Week представя разнообразни иновации в сферата на дизайна и повдига дискусии за бъдещето на бранша. В престижния форум участват топ дизайнери от цял свят, а интересът на широката публика е огромен – посетителите през 2015 г. са били 120 000. Фестивалната програма включва над 200 събития с разнообразни локации: от музеи до пазари, от конферентни зали до арт магазини.

 

Paris Design Week

Кога: 3 – 10 септември

Къде: различни локации в Париж

Шестото поред издание на Paris Design Week се утвърди като форум на младите таланти в дизайна. И тази година има какво да се види в Париж – изложението ще се проведе из 180 различни локации във френската столица и в него ще участват от интерирорни дизайнери и дизайнери на мебели до художници и творци на модата и кулинарното изкуство.

 

London Design Biennale

Кога: 7 – 27 септември 2016

Къде: Somerset House, Лондон

Уебсайт:  http://www.londondesignbiennale.com/

Тази година ще се състои първото издание на London Design Biennale. В уникалното по рода си събитие под наслов Utopia by Design ще участват над 30 държави от шест континента. London Design Biennale е престижна сцена на съвременния дизайн и дизайнерските иновации, изследвания и креативност. Ще бъдат показани интересни инсталации на водещи световни музеи и дизайнерски компании.

 

London DesignFestival

Кога: 17 – 25 септември

Къде: различни локации из Лондон

Website: londondesignfestival.com

London Design Festival е ежегодно събитие, което превръща английската столица в световен център на дизайна и креативността. Тук се срещат иноваторите в бранша и компаниите, занимаващи се с интериор и обзавеждане. И тази година партньор на дизайнерския фестивал е V&A Museum, където ще бъдат организирани различни инсталации, събития и уъркшопи през цялата седмица. В Oxo Tower Wharf ще бъдат представени повече от 100 отделни дизайнери, събития и уъркшопи, а в Home & Pantry  специалните събития  ще бъдат над 400, организирани от участници от целия свят.

 

100% Design

Кога: 21 – 24 септември

Къде: Olympia, Earls Court, Лондон

Уебсайт: 100percentdesign.co.uk

21-вото издание на най-старото английско дизайнерско изложение 100% Design има нова тема: Experience. Изложението ще премине в няколко големи раздела: Интериор, Офисно пространство, Кухня и баня, Дизайн и строителство, като за първи път тази година фокусът е „Новите брандове“. 

 

Design Junction

Кога: 22–25 септември

Къде: различни локации в Лондон

Уебсайт: thedesignjunction.co.uk/london

Тази година и Design Junction ще бъде разпръснат из различни локации в английската столица, като всяка една ще бъде с различен фокус. В „Дестинация: Търговия“ ще бъдат изложени най-новите колекции на повече от 70 известни и модерни бранда. „Дестинация: Ексклузивно“ ще представя само луксозни марки. В „Потопени в дизайна“ пък ще има креативни инсталации, интересни събития и лекции.

 

Biennale Interieur

Кога: 14 – 23 октомври

Къде: Кортрейк, Белгия

Уебсайт: https://interieur.be

25-то юбилейно издание на Biennale Interieur обещава да бъде изключително интересно и  има за цел да ангажира широката публика с темите за дизайна на дома и работното място и иновациите в интериора. Организаторите на Сребърното издание на Biennale Interieur мечтаят да създадат пространство и атмосфера за нови интериорни концепции и иновативен дизайн. Искат да откроят изложението от останалите изложения на мебели, където се представя микс от стари и нови идеи, кич и стойностни решения, като представят само най-модерен и креативен дизайн.

 

ORGATEC

Кога: 25 – 29 октомври

Къде: Кьолн, Германия

Уебсайт: http://www.orgatec.com/ORGATEC/index-2.php

Тази година фестивалът ORGATEC  ще търси отговори на въпросите как живеем и работим днес, как ще изглежда нашата работна среда утре? Какъв трябва да бъде офисът, за да се освободи целият потенциал и креативността на работещите в него? Сред темите, свързани с планирането на пространството за труд и отдих, са мебелите от „умни материали“, осветлението, акустиката и ергономичността на средата. Посетителите ще се запознаят с новите перспективи, вдъхновяващи концепции и маркетингови решения в сферата на интериорния дизайн.

И така, убедени, че дизайн не означава само как изглеждат нещата, а и как те работят и ни служат, очакваме с нетърпение есента на европейския дизайн.


                Experience - опит, преживяване.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"