Swipe to the left

Съвети за безопасност при използването на Вашия офис стол

15 юли 2015 г. 1169 прегледa

По данни на Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ хората понякога се нараняват в следствие на падане от стол. Обикновено последиците са подутини, натъртвания, разтягания или навяхвания, които почти винаги се лекуват лесно. Въпреки това е важно да се вземат адекватни предпазни мерки за предотвратяване на нараняванията, преди те да са се появили.


Какво трябва да правите:

  • Винаги следвайте напълно указанията за монтаж. Уверете се, че всички части са поставени в правилния ред. 
 
  • Обърнете специално внимание на колелцата, които трябва да са напълно закрепени за основата на стола. 
 
  • Когато търсите офис стол, избирайте такъв със стабилна петлъчева основа.
 
  • Винаги дръжте основата на стола на пода. 
 
  • На всеки 6 месеца проверявайте дали всички части на стола са затегнати, за да се гарантира стабилност. 
 
  • Повечето офис столове се предлагат с колелца за меки повърности (за употреба върху мокет, килим). Ако ще използвате Вашия офис стол предимно върху твърди повърхности като паркет, ламинат, дюшеме, плочки и др., изберете колелца за твърди повърхности.


Какво да НЕ правите:

  • Не се навеждайте толкова назад на стола си, че колелцата да се вдигнат от пода. Навеждането може да предизвика столът да се изплъзне изпод вас и да падне, а Вие заедно с него. Това може да предизвика структурна повреда в стола или разхлабване на важни свръзки, които могат да причинят разпадането на стола.
 
  • Никога не сядайте и не се отпускайте на ръба на стола. Ако седите твърде напред, столът може да се преобърне. Използвайте стол с механизъм за накланяне напред, ако работата Ви изисква да седите по-напред.
 
  • Не оставяйте електрически уреди върху тапицирани столове. Могат да предизвикат пожар, в случай, че прегреят. Също така бъдете внимателни, ако пушите цигари или държите нещо запалимо около офис столовете, особено тези с дамаска.

  • Не използвайте Вашия стол постоянно. Столовете в лечебни заведения и други места, където се работи 24 часа на ден, получават три пъти по-голямо натоварване в сравнение със стандартен офис стол. Поддържайте и проверявайте този тип столове поне веднъж на всеки 60 дни. 
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"