Swipe to the left

Рецепта за добро настроение в домашния офис

Рецепта за добро настроение в домашния офис
8 април 2020 г. 4638 прегледa

В настоящата криза, която може да продължи по-дълго от очакваното, трябва да настроим правилно съзнанието си. Добро настроение и избягване на стресови ситуации – това са две от най-важните неща, към които трябва да се стремим, особено след като сме затворени у дома.

Но добрата новина е, че с няколко лесни стъпки, може да превърнете домашния си офис в извор на добро настроение и разтоварване.

Поставете граници

Колкото и да е трудно това, особено ако вече работите от хола или кухнята, е много важно да създадете работна атмосфера с правилна подредба. Ако имате възможност, разделете временно пространството с физическа бариера – това може да е дори шкаф или стелаж. Отстранете всички ненужни битови вещи, които нямат общо с работния процес и следвайте принципите за подредба на бюрото ви в офиса. Що се отнася до разположението на мебелите - столът трябва да е така позициониран до масата, че да достигате лесно мишка и клавиатура, без напрежение в ръцете.

Избягвайте тесни пространства

Предимствата на домашния офис са, че може да развихрим въображението си с подредбата.

На първо място – избягвайте тесни пространства! Разположете избрания стол и бюро по такъв начин, че да сте максимално отдалечени от други членове на семейството. Съществува невидимата граница на търпението, която е от 20 см. до 40 см. и може да бъде определена като „защитен механизъм на мозъка“. Под тази граница не се чувстваме комфортно и не можем да се концентрираме добре, е мнението д-р Джан Доменико Янети от катедрата по невронаука към лондонския Юнивърсити колидж.


Поканете природата у дома!

Редица изследвания показват, че изборът на декор е много важен за подсъзнанието. В момент, когато сме принудително „откъснати“ от природата, има начини, в които да я „поканим“ у дома. Използвайте естествени цветове! Зеленото ще ви помогне да добавите нотка на спокойствие и да изчистите ума си. Кафявото, подобно на зеленото, помага да се чувстваме защитени. Елементи с жълто приповдигат настроението.

И не на последно място – важно е всичко да е добре осветено. Точно в тези стресови моменти не трябва да се лишаваме от естествена светлина и витамин D.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"