Swipe to the left

Различните лица на стола

By ChairPro Bulgaria 11 months ago 46 Views No comments

Различните лица на стола

Нека обърнем специално внимание на Негово величество – СТОЛЪТ.

Бил е изобретен преди около 5000 години в Египет. Първите варианти на днешните столове били от няколко скрепени дървени части.

В някои африкански области, всеки мъж притежавал задължително собствен стол.

Тази мебел навлиза в Европа едва през 16-ти век. Дотогава са се използвали предимно дървени или каменни пейки.

Чарлз Дарвин е поставил основите на първия офисен стол. Той решава да добави към основата колелца, за да може да се движи свободно и бързо из огромната си библиотека. Днес столът, на който прекарваме най-много време, е именно офисният. Средно седим по 2000 часа на работното си място, в рамките на една година.

Днес моделите, дизайнът, материалите и приспособленията са дотолкова усъвършенствани, че за всеки повод и място може да се намери специално пригоден стол.


За трапезарията:

Характерни за този тип столове са семплият дизайн, средната височина и здравата опора. Тук липсват механизми за регулиране, тъй като са необходими стабилност и неподвижност във времето на консумиране на обяд или вечеря. Класическият дизайн е характерен. Столът Basic Chair, от доказания производител на мебели Moreno, е идеален за трапезарии с минималистичен интериор. Четирилъчевата рамка от хромиран метал издържа до 160 кг.:

Трапезен стол Basic Chair - https://www.chairpro.bg/trapeze-stol-basic-chair.html

 

За офиса:

Директорският тип офисен стол обикновено е с масивна конструкция, регулируеми части, осигуряващи комфорт за врата, гърба и ръцете, но се акцентира повече на удобството, отколкото на подвижността. Често е от мека естествена кожа, демонстрираща имидж и лукс. Все пак директорският стол е предназначен за ръководещ кадър, който престоява за по-кратко време в седнало положение и повече е в движение.  

Директорски стол Chief 100https://www.chairpro.bg/ofis-stolove/direktorski-stolove/direktorski-stol-sitness-chief-100-cheren.html

 

За гости и посетители:

Посетителските столове обикновено са практични. Не се открояват с атрактивен дизайн, но ако някой има вкус към по-екстравагантното или държи на стилното, може да избере посетителски столове за чакалнята, които са в тон с кабинета му и целия му офис. Обикновено този тип столове, които са за кратък временен престой, са практични и винаги с облегалки.

Стол DINAMIK например разполага с мрежеста облегалка,  за да осигурява максимална прохлада и релакс за всеки, идващ отвън:

https://www.chairpro.bg/posetitelski-stol-dinamik.html

 

Градински стол:

Този тип мебели се отличават с атрактивен дизайн, обикновено с орнаменти, които по традиция се превръщат в бижуто на градината. Често са с дупки или решетки, за да пропускат водата, ако вали и за да не се събират листа, пръст и други замърсявания от външната среда. Обикновено за изработката им се използва изкуствен ратан, който е устойчив на външните атмосферни условия. Има и удобни комплекти с вграден чадър, които завършват „релакс“ композицията за терасата или градината:

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-komplekti/gradinski-set-white.html

 

За заведения:

Двете основни черти на стола за заведение са атрактивност и удобство. Първото привлича, второто доказва качеството на обслужване на заведението. Тъй като стилът и концепциите на ресторанти, барове или нощни клубове са най-различни, този тип столове се радват на широко разнообразие от цветове, стил, материали за изработка. Но ги обединява едно – стабилна основа, защото задачата им е да накарат клиента да се чувства удобно и сигурно, дори да поседне за 5 минутки, между танците. Има си и стандарти – като столовете за дневно кафе, които обикновено са ниски, със стабилна обегалка и мека тапицерия или бар столовете, които често са без подлакътници, за да осигуряват свобода на движение на ръцете, необходими за консумиране.

Стол ICONhttps://www.chairpro.bg/icon-chair-wooden-legs.html

 

Неизброими са видовете столове според предназначението си -  мениджърски, конферентни, работни за офис, лабораторни, за кетъринг, детски и много много други, за които имате блестящи примери в нашия каталог.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"