Swipe to the left

ПРОсвети се в ергономията в офиса!

 ПРОсвети се в ергономията в офиса!
14 ноември 2019 г. 196 прегледa

Много важна част от ергономията в офиса, която често се пренебрегва, е осветлението. Според Американското общество на интериорните дизайнери 68% от офис служителите не са доволни от светлината на работното си място. Този голям процент доказва, че това не е въпрос на личния вкус, а е истински ергономичен проблем.

Проучване от гореспоменатата асоциация показва също така, че често в името на дизайна, хората пренебрегват важността на правилното разположение на светлината в стаите. Оказва се, че най-интересните „приспособления“ в офиса от служители се правят, за да успеят да пригодят себе си към светлинните източници - примери са въртене на бюра, слагане на прегради, за да няма пряка светлина върху мониторите или изкривена поза, за добра видимост на клавиатурата.

Всичко това обаче никак не е задължително - просто трябва да се спазват на няколко основни правила:

Натурална светлина

Най-хубавото е светлината да идва от естествен източник. Колкото повече прозорци има една сграда, толкова по-удовлтворени се чувстват служителите. Слънчевата светлина спомага за добро настроение, намаляването на вирусите на работа и дори хормоналния баланс. Опитайте се да не закривате прозорците с щори, а да намерите правилното място за бюрото си, така че слънцето да не ви пречи.
Все пак не всички имаме възможност да променим и архитектурните особености на нашия офис.


Умни решения за осветителни тела

Когато се стигне до закупуване на осветителни тела, трябва да знаем всички качества на лампите, под които ще прекараме основна част от времето си. За офис пространства се препоръчват LED осветителни тела. Защо? Освен заради страхотното си спестяване на енергия - средно 30% от разходите на компании за енергия, има здравословен ефект върху служителите. Според проучване на списание Green Jurnal, LED осветлението с възможност за промяна на интензитета спомага на организма да се чувства енергизиран като при силна дневна светлина. Особено в зимните месеци с много тъмни часове, лампите трябва да помагат на хората да се чувстват тонизирани и концентрирани. Ако все още се чудите какъв тип лампа описваме - имаме страхотен пример- Ергономична LED лампа с топла и струдена светлина, която има различни режими за всеки момент от работното ежедневие като „режим четене“ или „режим кафе“.
Още едно предложение, което събира ергономичните технологии в себе си, е 16W LED лампа със зареждане на GSM. Чрез това осветително тяло може да сте сигурни, че винаги ще имате батерия на телефона, той ще ви е под ръка и няма да се оплетете в кабели. Освен това има три вида светлина, за да се нагоди според нуждите.

Не забравяйте, че правилното осветление може да има по-добри резултати в нивата ви на продуктивност от кафето. Светлината е най-важната част от живота на човек, не я пренебрегвайте.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"