Swipe to the left

Предпазете очите си, докато РАБОТИТЕ

21 октомври 2020 г. 115 прегледa

21.10.2020 г. 10:13:30

Очите са едни от най-чувствителните органи на човешкото тяло и основно сетиво. В днешно време зрението е подложено на изключителни предизвикателства, заради дългото време, което прекарваме пред мониторите – както на работа, така и през свободното време. Голяма част от работещите развиват “синдрома на компютърното зрение” - замъглено зрение, болки в очите и главата и повишена чувствителност към светлина. Добрата новина е, че има няколко лесни стъпки, с които да се предпазите и да можете по-дълго да се радвате на истински красивите неща.

Правилна ергономия

Съществуват правила за правилна поза пред монитора, които могат да обезопасят здравословната съзтояние. На първо място – разстоянието на погледа ви до монитора трябва да е между 60 и 80 см или една ръка разстояние, а наклонът на монитора да е максимум 35 градуса. За тази цел има специално създадени рамена за монитор, които ще ви позволят абсолютно прецизно да постигнете тези параметри. Дори когато ви се налага да работите с два монитора.

Добра светлина

Намалете осветеността на работното място. Може да използвате лампи с по-малка мощност в стаята или регулатор на осветлението. В полето на вашето зрение не трябва да има прозорец. Погрижете се и да няма отражения от екрана на монитора. Избягвайте флуоресцентните лампи и не поставяйте монитора точно под осветлението на тавана. Направете тест с огледало: поставете джобно огледало при екрана и ако на него се отразява електрическа крушка, то мониторът ви не е поставен на подходящо място.

Правилото 20/20

Спазвайте правилото “20/20”. То гласи, че на всеки 20 минути трябва да отделяте погледа от монитора поне за 20 секунди. Това упражнение намалява риска от проблем с очите поради по-малкото мигане. Премествайте погледа си от монитора често като гледайте на възможно най-далечно разстояние и сменяте постоянно обектите, в които се вглеждате. Освен това съществуват и специални „гимнастики за очи“ – движения на очите, които премахват напрежението. Не на последно място, разбира се, е и раздвижване на цялото тяло.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"