Swipe to the left

Покривът, който винаги е с нас!

15 юни 2018 г. 329 прегледa

Покривът, който винаги е с нас!

През топлите месеци, под открито небе ни е най-добре. Няма по-приятно пиене на сутрешно кафе от това в слънчевата градина или на терасата, нали? Но има ред природни фактори,  от които често ни се иска да избягаме. Природата е такава, каквато е. Ние няма как, а и няма защо да я променяме – тя е част от отпускащия интериор. Вярно е, че този интериор се променя както и когато си иска - .яркото слънце рязко може да се замени от дъждовни облаци, точно когато сме нагласили барбекюто. Но пък е толкова вкусно, когато готвим на открито. И понеже не можем природата просто да я променим, по-добре да се приспособим. Как? Чрез чадър!  

 Umbrella

Според китайците, един грижовен съпруг стои зад това изключително полезно изобретение. Легендата, за която има дори писмени доказателства, разказва за Юн - съпругата на най-известния майстор дърводелец в Китай, на име Лу Бан. Тя била надарена със силна мисъл и познавала дърводелската работа добре, почти колкото съпруга си.  Като една примерна половинка, носела обяд на Лу Бан всеки ден, и в дъжд и в пек. Умният майстор решил да построи няколко павилиона край по-големите пътища, за да служат като подслон за хората. Но това не помагало, защото Юн все пак трябвало да измине разстоянието между тях незащитена. Един ден, когато се прибрали у дома, Юн казала на Лу Бан: „Колко ще бъде хубаво, ако имам един павилион, който да мога да нося навсякъде със себе си!“ Думите й погъделичкали музата на майстора и той изрязал парче плат с формата и размерите на покрива на павилион, прикрепил към него дървена дръжка и механизъм, който служи за разгъване и сгъване на плата. Нарекъл го “Покривът, който винаги е с нея“. Тогавашният чадър тежал килограм и заедно с ветрилото се считал за една от отличителните черти на китайския императорски двор.

Днес си има чадъри за всеки повод, място и вкус, а материалите, от които са направени, се справят чудесно с капризите на природата. Водоустойчивите материи, широкообхватните сенници, високите UV фактори, стабилните стойки, ни позволяват да съзерцаваме природата и в пек и в дъжд,  без да напускаме  приятната й компания.

Ако искате да си създадете „императорски“ комфорт, се гмурнете директно в разнообразието:

Малкото пространство винаги ни ограничава при избора на обзавеждане. ChairPro предлага хитро решение на този проблем. Страничната стойка, на която е окачен куполът на чадъра VENUS, го прави изключително компактен и лесно адаптивен. Сенникът му е изработен от висококачествен полиестер с водоотблъскващи свойства и UV фактор на защита 40. В горната му част е разположен и вентилационен отвор, който не позволява застояването на топлия въздух при тихо и горещо време.

Има и много интересни иновации, които позволяватизползването на чадъра не само през деня. Соларният LED градински чадър BLACKLIGHT, с диаметър на сянката 2.7 м. и сенник в изискан цвят антрацит, е идеален за случая! LED светлините, разположени върху металната конструкция на сенника, се захранват от соларен панел и разполагат с удобен бутон за включване и изключване. Хитро!

Соларен LED градински чадър BLACKLIGHT 2.7 м – антрацит

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki/gradinski-chad-r-blacklight-2-7-m-antracid.html

Терасата, за разлика от двора, не разполага с толкова пространство за аранжиране на мебели и аксесоари и трябва да проявим особена креативност и практичност за обзавеждането й. Едно много подходящо решение за пестене на място, е балконският чадър AQUILA, който може да се прикрепи към парапета благодарение на специален държач Schneider. Поради специфичната си правоъгълна форма, чадърът осигурява засенчване с издължена пропорция. Лесно се контролира, посредством удобна ръкохватка с винт за настройка на височината и специален бутон за контрол на наклона.

 

Разнообразието от форми, приложения и материали не спира дотук. Още много вариации вижте  в секцията за чадъри на ChairPro:

https://www.chairpro.bg/gradinski-mebeli/gradinski-chadari-stoiki.html

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"