Swipe to the left

Подлакътиците – ключът към перфектната ергономия

Подлакътиците – ключът към перфектната ергономия
20 май 2020 г. 1296 прегледa

Истината е в детайлите! Тази известна сентенция важи с пълна сила в света на ергономията. Независимо дали в хоум офиса или в традиционния, подлакътниците на офис столовете са един от най-съществените условия за здраве на тялото и ума. Но какво трябва да знаем за този често подценявам елемент?

Премахнете напрежението!

Без съмнение подлакътниците „регулират“ един от най-важните елементи при правилното седене – позицията на лактите в 90 градуса. Това помага за липса на напрежение и схващане и щади здравето ни. Ако ръцете и съответно китките са позиционирани неправилно, това може да породи болки дори в шията и да доведе до цялостна липса на концентрация и чувство за умора.

Ръцете – важната тежест!

Правилно конфигурираните подлакътници могат да намалят натоварването на гръбнака ви с около 10%, сочи проучване на Journal of Physical Therapy Science. Освен това, по време на изправяне, подлакътниците на стола могат да служат като опора, която облекчава напрежението в бедрата с 50%.

Регулируемост – фактор, който не е за подценяване!

Изберете такъв стол, който да може да се регулира във височина. Така можете свободно да постигнете необходимия ъгъл от 90% в лактите, независимо от естествения си ръст. Подлакътници, които имат опция да се регулират по хоризонтал, могат да образуват и формата „v“, която много хора имат навика да заемат с ръцете си, по време на седене. Някои подлакътници се плъзгат напред и назад и по този начин увеличавате възможностите за „разтоварване“ на напрежението в подмишниците при различни пози. Този тип регулиране отнема напрежението в ръцете и когато се навеждате назад или напред.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"