Swipe to the left

Подглавникът – нашият шлем в борбата за здраве

By ChairPro Bulgaria 8 months ago 16 Views No comments

Позицията на главата е изключително важна за стойката. Погрешният ъгъл или посока може да доведе до схващане на врата, плексит и ред други проблеми, свързани с гърба, ръцете и цялата ни опорно-двигателна система, чиито части са взаимосвързани. А и болката в главата не е добро условие за концентрация в работна среда. Новото поколение ергономични столове е проектирано така, че да защитим главата си от „погрешно поведение“, а основният „играч“ в битката за здраве е подглавникът.

 

Правилната позиция на главата при седене

Правило номер едно е тялото и главата да са на една и съща вертикала, поддържайки торса изправен.

Не бива да наклоняваме главата повече от 15 градуса напред, което често извършваме несъзнателно, вторачвайки се в компютъра.

Не бива телефонът да се придържа с главата и врата, което често правим, а това води до изкривяване.

И не на последно място, внимавайте да не подлагате врата си на „студената струйка“ от климатика.

 

Основните точки на комфорт на подглавника

  • Използвайки опората на  подглавника, ще си спестите болки във врата, раменете и гърба, които са често срещани при работа в офиса. Подглавникът насърчава правилната поза и не ви позволява да извивате шията и гърдите напред и да свивате раменете си в посока към бюрото.  
  • Неслучайно на английски буквалният превод на подглавник е „почивка за главата“ (headrest). По време на дълги конферентни разговори или писане на дисертации например, не е излишно да си почивате. Облегнете главата на подглавника, дори докато разговаряте служебно по скайп. Това е допустимо и най-вече – необходимо. А и подглавникът е затова.   Високата седалка на ергономичния стол също създава условия да наклоните главата си назад и да получите подкрепа, която отнема част от напрежението в главата и шията. Кратките почивки ще позволят на тялото ви да се зареди с енергия за целия ден.
  • Най-добрите подглавници са регулируемите, за да се адаптират към индивидуалните особености и ръста. Най-често се движат във височина. Но идеалният подглавник прибавя още възможности за максимална свобода на движение на главата във всички посоки, така че да не се стига до статично застояване в едно положение, а оттук до болка, схващане и хронични проблеми. Променяйки се в наклон и дълбочина, подглавникът позволява движение на главата напред и назад и задържането ѝ в необходимата вертикалата заедно с гърба. Овалната форма се адаптира към формата на главата и ѝ позволява движение встрани.
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"