Swipe to the left

Как да изберем офис обзавеждане: тактика в 10 лесни стъпки

By ChairPro Bulgaria 3 years ago 48 Views No comments

Факт е, че съвременният човек прекарва повече време в офиса, отколкото вкъщи. Ето защо е важно офисът да е приятно, удобно и красиво пространство. Дали ще е така, в голяма степен зависи от офисното обзавеждане. За да изберете най-добрите мебели за своя офис, ви е нужна стройна тактика.


Стъпка №1. Предварително планиране

Всяка по-голяма инвестиция се нуждае от планиране. Импулсивните покупки на офис обзавеждане не са добро решение. Първо си отговорете на няколко въпроса: колко често ще се използват различните мебели; ако се местите в нов офис, кои стари мебели ще вземате с вас и какви нови са ви нужни;  какво не са харесвали служителите ви в предишния ви офис. След това се запознайте с новите продукти и тенденции. Не залитайте обаче по последния писък на модата в мебелната индустрия,  защото така има опасност новият ви офис скоро да изглежда демоде. Съобразете се с размерите на помещенията, за които търсите обзавеждане. Помислете и как ще вкарате новите мебели в офиса. Това е особено важно, когато купувате сглобени мебели, които не се разглобяват. Не искате да се окажете в ролята на измаменото камилче, нали – например с диван, който не влиза нито през вратата, нито през прозорците на офиса?


Стъпка №2. Не пренебрегвайте удобството за сметка на естетиката

Има много офисни мебели и столове, които са изключително красиви. Ако не са удобни обаче, не вършат никаква работа. Когато избирате ново офис обзавеждане, мислете за удобството на своите служители, клиенти, на вас самите също, разбира се. Външният вид и естетическите критерии са оважни, но не бива изборът ви да зависи на 100% от тях. Дали хората от екипа ви ще се чувстват добре, ако седят осем часа на ден на красиви, но неудобни столове?


Стъпка №3. Пробвайте мебелите

Някога хората ходели на три проби при шивач, когато си шиели един обикновен панталон. Днес постоянно гледаме как да спестим времето си. Но дори и да ви изглежда като ненужно губене на време, изпробването на столовете и бюрата, на столовете за рецепцията или за конферентната зала, ще ви се изплати в дългосрочен план. Когато сте си харесали мебели онлайн, от каталог или брошура, е най-добре да отидете в самия мебелен магазин или в шоурума. Седнете на различни столове, облегнете се на различни бюра. Вижте дали столовете, които сте харесали, пасват на бюрата, към които сте се ориентирали.


Стъпка № 4. Определете конкретен бюджет

Разнообразието от мебели днес е огромно. За да можете да се ориентирате по-лесно и да зададете предварителни критерии, е добре да имате определен бюджет за офис обзавеждане. Той ще бъде вашето обезопасително въже, че няма да скочите във финансова бездна, като купите ужасно скъпи мебели. 


Стъпка № 5. Не съм богат, за да купувам евтино

Разбира се, тази стара поговорка пък ще ви предпази да не отидете в другата крайност – да изберете най-евтиното предложение, пренебрегвайки всичко останало. По-евтините мебели може да са по-примамливи, но и качеството им не е същото. Например, ако два стола изглеждат еднакво, но са с различни цена, по-скъпият ще изкара две-три, а и повече години повече. Мислете в по-дългосрочни хоризонти.


Стъпка №6. Изберете магазин, който предлага разнообразие

Изберете магазин с голямо разнообразие на мебели и цялостни концептуални решения и идеи за офиса. Богатият избор е важно условие, за да намерите мебелите, които отговарят на вашите изисквания. Наред с това ще спестите и време, като не обикаляте различни магазини. Офисни столове, столове за конферентната зала, директорски стол, мебели за рецепцията, бюра, секции, библиотеки, маси и т.н. – всичко на едно място! 


Стъпка №7. Промоции и разпродажби

Със сериозните магазини за обзавеждане освен че ще спестите време, ще спестите и средства. В тези магазини обикновено има промоции и намаления. Дайте шанс на промоциите за Коледа и Великден, за Св. Валентин или първия учебен ден. Големите магазини правят и различни намаления. Модата в мебелите се мени, излизат следващите дизайнерски решения и от тук следват добри предложения за  аутлет мебелите. Не забравяйте и, че в света на мебелите също има сезони. Можете да закупите чудесни мебели на много добри цени в края на сезона – например идеален градински чадър или комплект ратанови мебели за вернадата може да се намерят на перфектна цена през октомври.


Стъпка 8. Офис обзавеждането има глас

При избора на офис обзавеждане се съобразете с характера на вашия бизнес. Ако имате много бумащина, ви трябват повече контейнери. Ако екипът ви седи дълго пред мониторите, ви трябват удобни столове и бюро. Ергономичните столове са проектирани специално, за да предоставят комфорт, удобство и да намалят контактния стрес.

Стилът на офис мебелите говори много. Дали обзавеждането е модерно, или консервативно тузарско, дали е артистично, или делово? Искате да вдъхнете респект и солидност, или да покажете, че имате смело въображение – използвайте гласа на офисните мебели.


Стъпка №9. Цветовете са от значение

Добре е да използвате и психологията на цветовете при избора на ново офис обзавеждане. Чрез подбора на цветове може да се повиши настроението, да се намали стресът, да се постигне по-добра  производителността и повече креативност. Например, ако искате да създадете творческа атмосфера и да повишите енергията, използвайте мебели в оранжев цвят. Ако искате да внесете повече спокойствие, изберете синьото.  Съобразете цветовите решения с цветовете на вашия бранд. Това е начин да създадете чувство на принадлежност у служителите си и да оставите трайни впечатления в клиентите си.

При избора на цветове имайте предвид и, че производителите слагат едни и същи имена на цветовете, които често не съвпадат напълно. Черешата, махагонът, графитът на един производител са различни от тези на друг. Старайте се да купувате мебели от един и същи производител, за да има пълно съвпадение в цветовете. Ако купувате мебели от различни производители, е добре да ги видите в шоурума един до друг.


Стъпка 10.  Обърнете се към  консултант

Последната стъпка от нашата тактика е универсално решение. Разговорът с професионалист ще ви помогне да преминете с лекота през всички стъпки, изброени по-горе. Потърсете специалисти в шоурумите или направете онлайн консултация – така ще си осигурите перфектното обзавеждане за офиса.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"