Swipe to the left

Дрескод в офиса?

20 март 2019 г. 492 прегледa

                                  

С годините тази тема губи популярност. Дори много футуристи сочат, че след години няма да има и офиси. Или помещенията, в които работим, ще наподобяват битова среда.

Но все още фактът, че се подчиняваме на бизнес етикета, ни издига в нечии очи,  вдъхва респект, показва уважение към бизнеса… Понякога дори се чувстваме така, сякаш костюмът ни дава суперсила и изведнъж ставаме по-уверени.

 

1.Професионално бизнес облекло.

Ритуалната същност на облеклото е била и ще си остане неразделна част от човечеството и едно от посланията, които отправяме към другите.

Мъже

Няма как да си на ръководна позиция, да ти предстои важна среща с непознати партньори и да не се облечеш в костюм. Той придава строгост, защото бизнесът е сериозна работа, където трябва да сме обективни. Неслучайно костюмите са все в тъмни цветове, като черно и сиво, защото тяхната неутралност и емоционална ненатовареност говорят за човек, който е над импулсивните и субективни настроения.

 Жени

Жените се изкушават да показват настроенията си чрез облеклото. А като се имат предвид и променливите емоции, желанието за пъстри, различни и предизвикателни облекла напира отвътре. Но няма как това да се случи в официална бизнес среда.

Класическият дамски костюм от сако и пола до коленете е предпочитан и наложен с годините. Тук отново се залага на консервативните цветове, които няма да разсеят събеседника.

Всяко нещо, което ще разконцентрира работната атмосфера или няма място в офиса. Или с други думи - всичко, което говори за сексапил. Дължина на полата – до два пръста над коленете, тъмни чорапогащи, затворени обувки, къс маникюр в бежов или безцветен лак. Това е.

 

2. Официално присъствие.

Тази форма е най-предпочитана в големите корпорации. Облеклото с етикет „елегантно“ е пример за този среден вариант между строгия дрескод и ежедневното облекло.

Мъже

Съчетаването на сако с по-спортен панталон (но без дънки) и с риза с по-свеж цвят (различен от бял или бежов например) е един от вариантите.

Обувките е хубаво да са тъмни на цвят и с по-изчистен дизайн. В никакъв случай кецове или друг тип очевидно спортни обувки.

Късите прически или дългата коса, вързана на опашка, са за предпочитане, тъй като чисто психологически, в работната среда трябва да сме открити – с открити лица и ясен поглед.

Жени

Официалните рокли в цветове на границата на консервативното и привлекателното. Цветовете не бива да са ярки, да имат прекалено много шарки и орнаменти или допълнителни елементи като ресни и пайети. Те са за едно друго парти време в края на деня.

Дългите до глезените рокли и поли са за предпочитане. Ако полата е къса, то тя отново е хубаво да е до два пръста над коленете.

Деколтетата, масивните и прекалено лъскави бижута не са добър избор за работна среда.

3.Ежедневно облекло

Все по-често срещаното присъствие в офиса. Но и то е все пак в някакви рамки.

Тъй като по дрехите посрещат, постарайте се да съчетаете адекватно по стил и цветове облеклото си! Комбинацията от сако с къси панталонки не е най-удачното решение. 

Спортните екипи имат място само във фитнес или йога залата.

Силният грим не е за офис. Облъчването от компютъра и топлото помещение, в което седите с часове, и без това ще доведат до размазване на грижливо положения сутринта макиаж.

 

 

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"