Swipe to the left

Нестандартни решения за работа в офиса

17 февруари 2015 г. 3547 прегледa

 

Много хора изпитват неудобство и дори болка от седенето по цял ден на стол в офиса. Някои от тях поради факта, че столът им не е ергономичен и не им пасва добре, други, защото имат неправилна стойка на тялото, а трети, защото изобщо не стават да се раздвижат.

И понеже човешкият ум е безграничен, специалисти от цял свят са измислили различни нестандартни решения за работа в офиса. Ето някои от тях:

 

правостоящо бюро

1. “Stand up desk” или т.нар. правостоящо бюро

Това e бюро, което се използва от човек в изправено положение. Най-важният момент при избора на Stand up бюро е височината, така че да ви е удобно, докато работите. Освен това е добре да намерите и опора за крака, за да можете да отпускате напрежението в краката при нужда. Докато единият крак е стъпил на земята, другият може да си почива на опората.

Някои хора предпочитат да използват и високи столове като допълнение към stand up бюрата, за да могат да седнат или просто да се облегнат, когато се уморят.

 2. Бюро за ходене

Това бюро е комбинация между бюро за правостоящи и пътека за бягане. Идеята е, че докато работите прави, трябва и да ходите бавно.

Плавните и спокойни движения при ходене на пътеката, както и опората, която ви дава бюрото, позволяват да извършвате без никакъв проблем повечето дейности, които сте свикнали да правите седнали.

Със сигурност не за всички “седящи” професии ще е подходящ този тип бюро, но поне при някои ще спомогне за увеличаване на физическата активност през деня, както и ще подобри метаболизма, стойката и ще заздрави основните мускулни групи в тялото.

 

 

 


3. Фитнес топка

Основната полза тук е, че имате активно седене - тялото ви постоянно се намества, за да запази равновесие - и това изисква основните мускули на тялото, корема и долната част на гърба да работят заедно, за да задържат тялото ви изправено и балансирано върху топката. Понежа няма облегалка като при офис стол, е по-трудно да се изгърбите или отпуснете, което от своя страна насърчава добрата стойка.

 

Вижте нашето сходно предложение: Табуретка Sitness 54. Балансиращ стол

Подобно на фитнес топката и балансиращият стол ви кара да стоите с изправен гръб, което намалява опасността от изкривяване. На този стол можете да “подскачате” нагоре – надолу и наляво – надясно, като по този начин мускулите на гърба ви работят активно, за да пазите равновесие.

 

Вижте нашите балансиращи столове: табуретка Sitness 20 и табуретка Sitness Half Ball
5. Коленичещ стол

Този тип столове поддържа тялото ви в "коленичеща" поза, което е и основната разлика със стандартните офис столове, при които тялото ви седи под прав ъгъл. Тази поза балансира торса и насърчава вашия гръб да заеме своята естествена извивка.

Тежестта на тялото ви е разпределена между таза и коленете/прасците, което намалява натиска на кръстцовите прешлени и по този начин намалява стреса и напрежението в долната част на гърба и мускулите на краката.

 

Без значение дали ще замените офис стола си с някое от посочените нестандартни предложения, няма нищо по-хубаво и здравословно от редовното раздвижване и разходки през деня.

А ако решите, че желаете нещо по-добро за себе си и своя гръб, можете да разгледате нашите предложения за ергономични офис столове тук.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"