Swipe to the left

Как да се надбягваме с времето?

29 септември 2018 г. 320 прегледa

Как да се надбягваме с времето?

В съвременния свят ни е все по-трудно да използваме времето максимално. Все не ни достига. Различните роли, които изпълняваме – на родители, на кариеристи, на бизнесмени, на йога гурута и какво ли още не, не ни го позволяват лесно. Иска ни се някак си да разтеглим времето, така че да си спазим всички срокове, но все не се получава.

Стресът, нервите от вечното бързане и съзнанието, че няма да се справим, ни взимат най-хубавите моменти на удоволствие от живота. Време е да оптимизираме!

Със сигурност начинът не е да не спим, сънят ни трябва. Със сигурност не бива и да се отказваме от целите си, вниманието към децата, хобитата си. Трябва да има друг начин...

Ето и няколко от нашите предложения, които ще ви помогнат да изпълните  всичките си задачки за деня в офиса, така че да ви остане време за приятно изкарване на остатъка от деня, предназначен за почивка и семейни радости:

Планирайте отрано!

Или оптимизирайте средствата за постигане на целта! Правете си план поне от предишния ден! Разпишете го в електронен вариант или ако сте олдскуул - в специално за целта тефтерче, което носите винаги в себе си, за да се подсещате. Записването е майка на знанието. Но не надскачайте себе си, винаги предвиждайте поне 20% неосъществимост на целите, които сте си набелязали.

Имайте вътрешно убеждение, че ще се справите, гарнирано със спокойствие!

Забелязали ли сте силата на мисълта? И колко много ви влияе увереността, че ще се справите за положителен изход или обратното? Убеждавайте се, че ще се справите и бъдете спокойни! Уравновесеността помага да се съсредоточим по-добре, а бързането само напряга ситуацията и води до половинчато изпълнение на задачите, което пък води до стария страх – „О, ужас! Не ми стига времето!“.

Приоритизирайте и така оптимизирайте!

Винаги имайте едно наум – кое ми помага да постигна целта си и кое ме бави по този път? Не спирайте да си задавате този въпрос и така ще очертаете ясно приоритетите в съзнанието си. Не си губете времето с неща, които не са на преден план, подредете ги след тези, които са на първо място за вас. А кое е на първо място? Задачата с най-близък срок, подготовка за предстояща среща, липсата на обувки за есента на детето, нуждата от нов ергономичен стол за училище… С времето това подреждане на приоритети ще се превърне в чудесен и ползотворен навик.

Не си мислете, че можете да разтеглите минутата и да свършите всичко!

Няма как да свършим всичко сега и днес! Отделяйте нещата, които идват след приоритетите ви, за утре. И не изпадайте в ужас, повтаряйки си – „не се оставя днешната работа за утре“. На другата сутрин, на свеж мозък, ще ви отнеме много по-малко време да ги довършите, отколкото минутите, в които хабите нервите си, че не успявате днес.

Направете си черен списък с нещата и хората, които ви губят времето!

Отбележете няколко от тези неща и добавете други, за които осъзнавате че ви разсейват от постигане на целта в определения момент!

  • Не вдигайте на телефонни обаждания, ако ви търсят докато сте се съсредоточили върху казус. Винаги можете да върнете обаждане.
  • Не се изкушавайте от сърфиране в мрежата! Това ще го правите вечерта на спокойствие.
  • Отивайте точно на работа, всяка минута назад обърква плановете ви!
  • Правете си регламентирани почивки! Ако ще да са често, но регламентирани, например почивайте малко, след всяка отхвърлена задача, а не спирайте по средата!

 

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"