Swipe to the left

Мебели, които растат с децата

Мебели, които растат с децата
3 септември 2019 г. 1448 прегледa

Наближава 15-ти септември и училището се завръща - дали като отдих за родителите или нов вълнуващ период за децата, важното е да се замислим за здравето на малките. Ергономията за подрастващите е важна за последващата им култура на седене и заздравяване на една от най-ранимите области на човека - гърба.

Децата имат хиляди позиции, в които седят- опъват крака, кръстосват ги, седят на тях, свиват ги, въртят се, облягат се и се кривят. Балансират на ръба на седалката и „чупят“ всички идеи за гравитацията, но все пак това са деца - там няма правила!

Как всъщност ергономията може да се съчетае със „свободната стойка“ на детето?

Отговорите са очевидни, но и не чак толкова!
Според д-р Тим Спрингър от Human Environmental Research Organization (HERO, inc.), който се занимава с проучвания за ергономията от 30 години, дори да „седиш неподвижно“ пак се изискват движения и вечно търсене на баланса. Микро движенията са леките намествания на стола, макро движенията се отнасят за по-сериозното мърдане на ръце и крака. Единственият начин да запазим здравословна позиция, е постоянният цикъл на раздвижване и движение.

Университетът на Манитоба в Канада прави изследване сред учениците в началните групи, според което децата прекарват средно по 9 часа на ден седнали, като през 80% от времето в класната стая са на чиновете си. За да се избегнат проблеми още в ранна детска възраст, е хубаво поне да се осигурят столове, които да позволяват удобни микро и макро раздвижвания. Детски ергономичен стол MyFlexo например е с такъв дизайн, който позволява безпроблемно 8-часово прекарване на стола. Подходящ е за възраст от 5 до 18 години, с широко поле на регулиране – от облегалката с ергономична форма, до височината и дълбочината на седалката.

Основната поза на седене започва да се оформя като навик на около седем годишна възраст.

Тогава детето влиза и за първи път в класната стая. Правилната поза може да спомогне за доброто развитие на мускулатурата. Ако обаче стойката е лоша, се притиска диафрагмата и може да се стигне до проблеми с дишането и гласа. Детски стол MyPony Aquaclean е изцяло изработен в полза на детското здраве. Притежава всички функции, които ще потрябват през годините на растеж – от 4-годишна възраст до тийнейджърските години. Има гъвкава опора на облегалката, антишокова функция, регулиране на облегалката в голям диапазон, както и на височината.

Подбирането на мебели за подрастващите трябва да са винаги по техен размер.

Над 83% от комбинацията чин и стол не са подходящи за височината на децата. Детско ергономично бюро Profi 3 32w3 и детски стол Freaky Sport Aquaclean са перфектна комбинация. Бюрото е с регулируема височина, така че да расте заедно с детето, като осигурява достатъчно площ със страничните си хоризонтални панели и поставка за книги. Столът е абсолютно универсален, подходящ от 4-годишна възраст до 110 кг - всички в семейството мога да го използват, а той да се пригоди към тях.

Ергономията не е само за офиса - тя е култура за здравето, на която трябва да научим децата от ранна детска възраст.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"