Swipe to the left

Масите, на които се храним

By ChairPro Bulgaria 10 months ago 35 Views No comments

 

Дори да не ги осъзнаваме, има доста правила за трапезната маса, с които е хубаво да се съобразим. За да се храним добре и да осигуряваме комфорт на гостите си.

Предвидете пространство, което ще е нужно, така че хората лесно да могат да седнат и да станат от масата. Трябва да има и достатъчно пространство за седящите един до друг, поне на един лакът разстояние. Така всички ще се хранят удобно. Прекалено големите по размери маси не се препоръчват. Особено в заведения за бързо хранене. Те биха възпрепятствали достъпа до блюдата поставени в центъра, а също и разговорите. Прекалено малките маси пък ограничават броя на съдовете. Те са по-подходящи за питиета. Стандартната височина на маса за хранене е 75 см., за да осигури удобство за седящите. Широчината трябва да е поне 90 см., за да може човекът, който заема поне 60 см.,  да се чувства достатъчно комфортно в обхвата си.

.

Удобството по време на хранене е на първо място, още преди дизайна и декорацията. Ето няколко прости правила, с които е препоръчително да се съобразите при избора на маса за хранене:

  • Предвидете минимум 70 см. за всяко отделно място за сядане.
  • Уверете се, че масата не е с прекалено ниска рамка. Ниската рамка (дървеният панел под плота) може да попречи на седящите да разположат краката си удобно. Ако тя все пак е ниска, изберете столове, които да синхронизират с височината ѝ.
  • Предвидете най-малко 70 см въздух зад всеки стол. Това е минималното пространство, необходимо за свободно ставане и сядане и за преминаване на сервитьорите.

 

Материалът има значение.

Стъклото е ефектно и има луксозно излъчване. Но се поддържа по-трудно. Прах и мръсотия полепват лесно и постоянно. Драскотините няма как да се избегнат от полезрението. Затова този материал е хубаво да се предвиди за по-луксозни заведения, където се очаква фин подход и внимание към детайла от страна на клиента.

Дървото е сред най-използваните материали за трапезна маса. Гарантира повече здравина и понася гарантирано тежестта на храната. Ако инвестирате в маса от фин орех или череша, можете да се радвате на дългото й ползване.Тиковото дърво пък е сред най-здравите и е неподатливо към дървесни паразити и ерозивните ефекти на времето.

Маса от тиково дърво THEODORA – правоъгълна, 150x90 cm

 

Все по-голяма популярност набират масите от синтетични материали. Те са леки, сравнително издръжливи и изгодни. Някои от тях са направени така, че да наподобяват органични материали, като ратан или тиково дърво.

Градинска пластмасова маса King 80х140 см

 

Поли-дървесината (POLYWOOD®) е устойчив и здрав материал с висока плътност и качество, заместващ естественото дърво. Прави се от рециклиран пластмасов полимер. Основната му съставна част е материалът (HDPE) - полиетилен с висока плътност, който се добива от рециклиране на бутилки за мляко, вода, препарати за почистване и други пластмасови отпадъчни артикули. В процеса на изработка на поли-дървесината, към полиетилена се добавя устойчива на ултравиолетови лъчи пигментация, както и други вещества. Крайният резултат е материал, който има вид на естествено дърво. Уникалните му качества го правят идеален за производство на мебели за открити пространства, като градини и тераси. Устойчивостта на външни влияния, като високи температури, слънце и дъжд, е гарантирана.

Правоъгълна градинска маса Сицилия 150x90x74 – сива

 

Мраморът е материал, който можете да изберете, ако се стремите към по-луксозно обзавеждане. Той все още се използва в много части на света, където традиционният декор се смята за актуален. Плотовете от гранит или оникс са също доста търсени. Мраморът и гранитът обаче са с висока цена. Те са масивни и неподходящи за малки пространства.

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"