Swipe to the left

Мартин Балендат – иноваторът!

20 септември 2018 г. 367 прегледa

Популярният дизайнер на мебели е роден през 1958 година в Бохум – Германия. Вече повече от 25 години е добре познато име, превърнало се в бранд в 15 страни: Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Холандия, Великобритания, САЩ, Полша, Франция, Тайланд, Египет, Япония, Китай, Корея и Турция.

Повече от 15 години е преподавател и гостуващ професор в Университета по приложни науки в областта на дизайна в Залцбург.

Наградите за дизайн са повече от 150 (в Австрия, Белгия, Холандия, Япония, Китай, Унгария и много други), като сред основните заслуги, за които го отличават, са иновациите.

Основното за почерка на дизайнера, е неговата ергономична мисъл. Столовете му обикновено включват безброй екстри, променящи височина, дълбочина и осигуряващи максимална свобода на движението. Интересните форми и различните цветове са негова запазена марка.

Една от иновациите на Мартин Балендате столът с мобилната система S-MOVE. Това е механизъм, който осигурява така наречената динамика на седенето.  В комбинация със SELF mechanism, движенията на седалката и облегалката автоматично се настройват според теглото на потребителя. На този стол тялото се движи в три измерения и се адаптира към естествените си движения. Така подсъзнателно се стимулират функциите на мускулите.

Дизайнерът осъзнава крайната необходимост от практичност в днешното забързано време с потребители, които имат динамични навици. Пример е сгъваема седалка на ергономичен офис стол – пести място, адаптира се лесно към всяка нужда и пространство.

Удобство , показано по различен и нестандартен начин. Ергономичността е на първо място, но тя може да бъде изразена с креативност и фантазия. Например този стол на Балендат ни дава една интересна перспектива за подлакътници.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"