Swipe to the left

Дамаска от дишаща мрежа или кожа: Кой е шефският стол №1

By ChairPro Bulgaria 3 years ago 56 Views No comments

Сред лидерите в директорските столове са кожените и тези с дамаска от дишаща материя – така наречения меш.  Двата вида столове могат да бъдат сравнени по редица конкретни показатели. Кой е по-предпочитаният? Нека двубоят започне сега!

 

1. Удобство

Най-важният критерий, когато става въпрос за стол, е дали е удобен. И коженият стол и този с меш са ергономични и имат цял арсенал от характеристики, осигуряващи максимален комфорт на човека, работещ по цял ден зад бюро.

Нека първо разгледаме стола с дишаща материя – една сравнително нова иновация в мебелната индустрия. При меша се вижда конструкцията на стола и някои хора се притесняват,  че когато седалката и облегалката не са подплатени с дебели слоеве пяна, столът няма да е удобен. Това обаче не е така. Столовете с меш са проектирани според най-новите ергономични принципи и предлагат много добра опора на гръбнака. 

Облягането на дишащата материя дава чувството за свежест и прохлада дори когато човек „прегрее“ от работа. Това е голямо предимство на стола с меш през летните месеци.

Коженият стол, от друга страна, внушава чувство за комфорт още от пръв поглед. Дебелите облегалки и седалки на кожените офисни столове, подкрепят критичните зони – гърба и кръста.

През летните месеци обаче кожата създава известен дискомфорт, когато човек работи дълго време, седнал в стола.

Победителят по критерий „Удобство“ е директорският стол с дишаща материя.

 

2. Дизайн

Един кожен стол в кабинета на шефа е класика в бизнес обзавеждането. Той създава чувство за стабилност, внушава уважение и респект, излъчва традиционна елегантност. Столът с меш, от друга страна, придава модерен облик, говори за иновативност, създава усещане за динамичност и креативност.

Ще трябва да признаем – по въпроса за дизайна съперниците са равни.

 

3. Дълготрайност

Продължителността на живота на един стол, или неговата дълготрайност и издържливост, са значим фактор, който заслужава специално внимание, когато избираме стол. Много компании предпочитат да инвестират в кожени столове, направени, за да се ползват дълго, при това без почти никаква техническа поддръжка.  При столовете с меш обаче, дълготрайността е проблем. Дишащата материя може да провисне след няколко години интензивна употреба. Тогава самият стол губи ергономичните си качества и трябва да се купи нов.

Така че – безспорният победител в този кръг е коженият стол!

 

4. Поддръжка

Столовете с меш се чистят лесно – прахосмукачката и препаратът за дамаска са напълно достатъчни, за да им върнат свежия вид. Не ги търкайте с груба четка обаче – това може да увреди мрежата.

Поддръжката на кожените столове също не е трудна. Леко избърсване на прах със сух парцал или почистване с прахосмукачка с мека четка ги поддържат в идеално състояние. Внимавайте обаче с един дискретен момент – кожата променя цвета си при продължително излагане на директна слънчева светлина, така че трябва да се съобразите с местоположението на стола.

В двубоя меш срещу кожа от гледна точка на поддръжката отново имаме равен резултат.

 

5. Употреба в офиса

Столовете с меш са по-леки и по-лесно се местят в сравнение с кожените столове. На бързите им колелца с лекота може да се плъзнете от бюрото до принтера, до етажерката и да се върнете после. Може да ги преместите в конферентната зала, ако се налага – с една дума с  по-спортна натура са.

Резултатът в нашия двубой – още една точка за директорските столове с меш.

 

4. Цена

Разбира се, цената е един от основните фактори, когато правим покупка. Когато въпросът опре до бюджет, столовете с меш печелят лека преднина, защото като цяло са малко по-евтини.

Изборът на офисен стол е трудна задача. Изборът на директорския стол – още по-трудна. Да купите първия стол, който ви попадне, или най-красивия, или най-евтиния, би било безотговорно на първо място към здравето ви. В повечето случаи човек влага повече време и средства в избора на бюро, отколкото в избора на стол. А всъщност само столът може да тушира до известна степен негативните ефекти от дългото седене в офиса. 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"