Swipe to the left

Кой е любимият ти цвят?

By Katq Blaginova 4 years ago 13 Views 1 comment

Знаете ли, че всеки цвят носи различна символика?

При възприемане на всеки цвят, в съзнанието ни възниква усещане. Това усещане може да предизвика смяна на настроението, различни емоции и дори да ни направи по-щастливи.

Ето някои асоциации и символики на най-популярните цветове.

Зелено - цветът на прирoдата, символизира растеж, хармония и свежест. Зеленото има лекуваща сила и е най-успокояващият цвят за човешкото око.

Лилаво - асоциира се с кралските особи и символизира сила, лукс и амбиция. Лилавото е цветът на мъдрост, креативност и мистика.

Черно - смята се за най-елегантния цвят. Затова е любим цвят на много продуктови и модни дизайнери. Черният цвят се асоциира със сила, стил и мистерия.

Бяло- асоциира се със светлина, доброта, невинност и чистота. Белият цвят е символ на съвършенството.

Червено - цветът на огъня и кръвтта, затова се асоциира с желание, страст, сила, опастност и любов. Червеното е силно емоционален цвят.

Синьо - цветът на небето и морето, асоциира се с дълбочинност и стабилност. Синьото символизира доверие, увереност и лоялност.

Много бизнеси съобразяват цвета на логото си с тези символики. Може би сте забелязали, че повечето фирми, които предлагат услуги – банки и софтуер например, имат сини лога. Политиците носят сини или червени вратовръзки, а био компаниите залагат на зеления цвят. Човешкият мозък асоциира на подсъзнателно ниво всеки цвят. Затова трябва да сме внимателни при избор на цвят за нашите дрехи, за обзавеждането на офиса и дома ни и дори за калъфа на телефона ни.

Следете Фейсбук страницата ни всяка седмица за актуални предложения на столове в различни цветове тук: https://www.facebook.com/chairpro.bg

Можете да изберете стол в любимия си цвят на промоционални цени тук: http://www.chairpro.bg/.

 

 

Людмила Миткова 4 years ago at 22:16
Черно - смята се за най-елегантния цвят. Затова е любим цвят на много продуктови и модни дизайнери. Черният цвят се асоциира със сила, стил и мистерия
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"