Swipe to the left

Какво е хоум офисът за част от участниците в играта ни „СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!” ?

Какво е хоум офисът за част от участниците в играта ни „СПЕЧЕЛИ СТОЛ за своя HOME OFFICE!” ?
30 юни 2020 г. 537 прегледa

Александрина Константинова

Александрина Константинова работи в голяма международна компания за връщане на данъци с много дъщерни фирми. Там е от 4 години. Преди кризата отговаря за визите, но в момента в този сектор има застой, затова я пренасочват към друга дъщерна фирма, където дейността е обработване на фактури.


В нейната фирма хоум офисът е въведен от началото на извънредното положение, преди това тази опция е била само за мениджъри и то не за постоянно.

“При работата от вкъщи най-много ми липсва контактът с колеги и комуникацията на живо”.

Относно техническото оборудване, което използва - такова е предоставено от офиса, включително два монитора. Но мебелите са лични - бюро и стол.

За да си осигури по-добър комфорт, Александрина използва масажираща подложка за гръб, защото за нея комфортът е определящ. Единственият фактор, който я притеснява при този начин на работа, са технически проблеми със сървърите, над които няма контрол.

____________________________________________________

Борислав Терзиев

Борислав Терзиев e на 30 години. От над 2 години работи като Quality Assurance в аутсорсинг компанията Fantastic Services във Варна. Работата му е свързана с тестване на софтуерни продукти.

Започва да работи от вкъщи с началото на кризата. ”Работя на маса, на която съм си сложил компютъра. Плюсът е, че съм по-концентриран, не се разсейвам с колеги или с други дейности около мен. Но минусът е, че работя повече, не си взимам почивки”, разказва Терзиев.

Общото му усещане е, че работата от офис му е по-приятна. “Като цяло се чувствам комфортно да работят у дома, но в офисна обстановката е малко по-приятно. Вкъщи ми е доста по-неудобно, защото в работата си имам специално бюро и стол, който е по-ергономичен. Вкъщи съм с кухненски стол, който не е много удобен и дори съм сложил допълнително възглавница, за да омекотявам облягането. Определено това неудобство ми влияе зле на стойката и на концентрацията”, допълва той.

Споделя, че нерядко му се налага се да става и да се раздвижва, защото се изкривява поради недостатъчно доброто разположение на монитора. “Забелязвам как лесно се изгърбвам, освен това масата ми идва малко ниска. Като най-голям минус на хоум офиса отчитам липсата на удобен стол и бюро”.

____________________________________________________

Стефан Геков

Работи като оператор, постпродукция и монтаж от над 20 години. В момента е ангажиран със сериала “Откраднат живот” и работи за Dream Team Films.


Започва да работи от вкъщи месец след извънредното положение, с фокус постпродукция.

Определя работата от вкъщи като по-лежерна и с нефиксирано работно време. “Понякога имам проблем с концентрацията - случва се да се разсейвам с други неща в интернет”.

Занего винаги комфортът е бил на първо място, настоящият период не е първият, при който му се налага да работи от вкъщи. Това е и причината да се е оборудвал технически. Най-важният елемент, който си е осигурил преди това, е ергономичен “почти” геймърски стол, който обезпечава правилната стойка при дългите часове монтаж.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"