Swipe to the left

Какъв спорт е подходящ за професията ти?

Какъв спорт е подходящ за професията ти?
18 октомври 2019 г. 4397 прегледa

Знаете ли, че спортните натури са по-добри в работата си, съобщава електронното издание на BBC Worklife. Това е така, защото тези хора са дисциплинирани и физическата им форма влияе добре и на мозъчната им дейност и концентрация. Често тези, които от малки се занимават сериозно със спорт, бързо избират кариерата си и вървят методично по професионалния път. Според проучване на университета Корнел САЩ, хората се делят на две групи спрямо любимия си спорт и начина, по който той ги развива:


Индивидуалисти

Спортове като ски, плуване, тичане, тенис, парапланеризъм са пефектни, ако искате да изградите лидерските си качества. Когато всичко зависи от собствените ви умения и възможностите за взимане на правилни решения, развивате чувството за отговорност до висша степен. Повечето милениуми (родените между 1980 и 2000 г.) са склонни да правят подобен избор на спорт. Специалистите съветват хората, които искат да изграждат себе си като лидери, все пак да не пропускат и хобита, развиващи отборния дух. Например пейнтбол, в който да бъдеш водач на отряда си, но да не забравяш, че носиш отговорност и за другите.

Отборен играч

Екипните спортове са често избирани от социалните, но не много амбициозни хора. Това, което са открили Корнел- САЩ е, че ако колеги се запишат заедно на спорт, това сплотява екипа и прави професионалната комуникация по-ясна. Служителите, обичащи отборни игри, са емоционално интелигентни и разбиращи. Те са проактивни и готови да работят двойно, ако колективът загуби инерция. Спортове като футбол, волейбол, дори и танци, са подходящи за играждането на екипна мисъл даже извън игрището.

Каквото и да изберете, спортът сам по себе си ще ви освободи от стреса, след като ви накара да концентрирате ума си в друга посока. Ще стимулира креативността и способността за намиране на различни начини за решаване на проблеми. Не на последно място, ще повдигне нивата на ендорфина ви, без това да е обвързано с дълъг отпуск!

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"