Swipe to the left

Как детската стая мотивира ученето?

By ChairPro Bulgaria 7 months ago 16 Views No comments

Как детската стая мотивира ученето?

 

Децата са различни. Едни са по-палави, други по-кротки, едни – по-своенравни, други – изпълнителни. Някои са ученолюбиви, други са умни, но леко мързеливи. Детето е като пластелин, трябва да го оформиш по правилния начин, да го изваеш неусетно там, където не очаква, да го мотивираш като на игра. И така ще изпълни необходимите норми за негово добро.  

Учението е интересно, но често се възприема и като досадно задължение от малчуганите. Има начини да им повлияем на подсъзнателно ниво, така че да отворят учебника и да решават задачи дори с часове. Как? Чрез въздействената сила на детската стая например!

 

1. Интериорът да е максимално шарен и разнообразен!

Така че детето да изпитва желание да си стои в стаята. А тя е неговото пространство и по време на учене. Шарената обстановка, веселите рисунки по стената, кошът с играчки наблизо, ще му създават настроение. Дори е хубав трик да сменяте украсата по стените и част от интериора от време на време. Има производители, като чешкия лидер при детските мебели MAYER, които предлагат различни по цвят плоскости към бюрото или контейнера с учебници. Те могат да се сменят и добавят. 

 

2. Направете книгите част от декора на детската стая!

Направете книгите част от света на детето! Така няма да приема тази дейност като задължение, а като нещо необходимо, редно и дори забавно. Хубаво е в детската стая да има рафтчета с подредени книги. А защо не и детето само да ги подреди по свой вкус. За най-малките е хубаво и всичко да е на една ръка разстояние. Например етажерка, която се монтира директно върху бюрото.

 

3. Цветовете – основно влияние върху настроението и концентрацията!

Детската стая трябва да е весела, да е пълна с енергия, но не прекалено. Тъй като детето лесно се поддава на емоции и  трудно се концентрира, е необходимо да има баланс и в това отношение.

Жълтото и оранжевото като преобладаващи цветове в интериора, са препоръчителни, защото предизвикват радостни чувства – основната храна за детската душа. Освен това тези ярки нюанси стимулират умствената дейност и детето ще учи с удоволствие.

Зеленото също е добра опция. Премахва негативните емоции и така задълженията се приемат от детето по-леко. Все пак е добре да изберем по-весел зелен цвят, като тюркоаз или топло зелено, тъй като класическото е по-скучно и не хармонира на шарения малък свят.

Розовото е мощен стимулатор на емоции, има нежна нотка, разбира се – емблематично е за момичешките стаи. Но все пак не бива да се прекалява. Малката ученичка може да се разсейва и трудно да се концентрира при преобладаващ такъв цвят. По-скоро е полезен във вид на акценти – перденца, тапицерия на стол, украса. Но не и под формата на цели стени, заедно с мокета и основните мебели.

Синьото  успокоява нервната система на детето. А когато е спокойно, то учи най-добре. Свързва се с момченцата, но за една момичешка стая може да бъде идеално например електриково синьо (но под формата на детайли и акценти).

Белият цвят не е сред подходящите за детска стая. Твърде е стерилен и скучен. Дори има опасност детето да се затвори в себе си и да няма желание да поема инициатива. А тя е особено важна за часовете, свързани с уроците.  

 

4. Любими анимационни мотиви

Анимацията е част от света на всяко малко дете и често любими супер герои или красиви героини съпътстват децата чак до тийнейждърските им години. Когато анимационните герои са част от декора на детската стая, приказният фантазен свят на малчугана е реалното му обкръжение. Така той се чувства в собствени води и всяко начинание, дори досадното учене, се превръща в приятна дейност. Когато намесите анимационните мотиви в пособията или мебелите, свързани с обучителния процес, това помага още повече задължението да се приеме като част от естественото състояние на детето – играта. Перфектен избор е ергономичен детски стол с любими анимационни мотиви.

 

5. Мебелите са от значение

Задължителна част от една детска стая са столът и бюрото. Те служат както за учене, така и за игра. Тъй като през детската възраст продължава да се оформя костната система на детето, е изключително важно на какво и как седи, независимо дали докато чете или играе на електронна игра. Липсата на ергономия не само ще доведе до развитие на лоша стойка и лоши навици на седене. Болките в гърба и кръста, напрежението в мускулите, висящите крачета и неудобството на ръцете при писане, ще доведат до абсолютна разконцентрация на детето и лоши резултати при запаметяване и научаване. Има и друг фактор, който разсейва – прекалено подвижният стол. Така че вземете на малчугана си такъв, който не се върти около оста си, за да не забрави за домашното при откриване на интересната въртелива игра. Самозаключващите се колеца също са добър избор, така се гарантира и безопасност.

 

6. Достъпност и мултифункционалност

Когато мебелите и пособията в детската стая имат едновременно няколко функции и са на една ръка разстояние за детето, това определено ще провокира неговата самостоятелност и инициативност. А удобството е важно за учението, защото само едно ставане от бюрото или излизане от стаята, за да ви помоли да му свалите нещо от високата етажерка, прави пробив в трудно получената концентрация върху урока по досадната математика.

Мултифункционалното бюро, снабдено с хиляди опции за удобство, ще направи така, че на детето да не му се става от него. Всичко ще му е на едно протягане разстояние, наличният органайзер, поставката за книга, закачалките за чанта и ред други добавки към основната територия за учене, ще достави удоволствие на детето, което само да управлява своето удобство. 

 

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"