Swipe to the left

Как да си изберем ретро бар стол?

24 юли 2015 г. 1835 прегледa

Ретро бар столовете се използват като начин за подобряване на стила и вдигане на качеството в много жилища и търговски обекти. Те имат и практическа, и естетическа функция. Допринасят за уюта и приветливостта на заобикалящия ни декор. Исторически погледнато, те са били използвани на публични места и възраждането им за търговска употреба е през 50-те и 60-те години на ХХ век, когато влизат в употреба в барове и ресторанти. Както и в кухнята или в интериор с домашен барплот.

Гамата от ретро бар столове на пазара е наистина широка. Много търговци на дребно предоставят бар столове, проектирани да се вписват в определен стил и атмосфера. Такива столове могат да бъдат изработени от различни материали като хром, дърво, метал и др. Някои бар столове имат и облегалки, други - не. Основното, което отличава този вид столове от обикновените, e височината.

Не винаги е възможно да бъде намерен истински ретро бар стол в добро състояние, защото употребата и годините влошават състоянието на всичко. В масово производство днес има множество бар столове, които изглеждат ретро, но всъщност са чисто нови. Те са уникално улеснение за купувачите, но за любителите на истински мебели с антикаварна стойност не представляват интерес. 

Повечето хора пазаруват бар столове за собствения си дом и искат те де отговарят на обстановката. Клиентите трябва да имат представа за най-подходящия вид на столовете по отношение на височината, дизайна, стила, цвета, както и всекидневната функционалност. Няколко са основните неща при избора на ретро бар стол:

 

  1. 1. Височината

Клиентите обикновено избират бар столове за кухнята или за своя домашен бар. Има разлика между височината на кухненския плот и плота на бара. В много апартаменти височината на плотовете е различна от стандартната и затова най-подходящият бар стол е този, чиято височина би могла да бъде регулирана.

 

  1. 2. Позиционирането

Пряката слънчева светлина в жилището е от значение. Бар столове с ярко оцветени тъкани са  подходящи за поставяне в по-тъмни места на апартамента, защото избеляването на дамаската е неминуемо при излагане на слънце. Всъщност   при скоростта на избеляване от основно значение е наситеността на цветовете. Материалите с по-дълбоки цветни пигменти са склонни да избледняват по-бързо от материали с бледи нюанси. Препоръчително е купувачите да използват приглушени цветове в силно слънчеви стаи и ярки цветове в стаи, лишени от слънчева светлина. Този принцип може да се приложи ефективно за мебели в трапезария, където може да се намира бар.

 

  1. 3. Дизайнът

Ретро бар столовете могат да бъдат използвани да добавят рядък дизайнерски елемент във всеки дом. Хората обикновено избират ретро мебелировка, за да изглежда обзавеждането им по-стилно. Клиентите могат да избират между широка гама от стилове и могат да дадат израз на собствените си вкусове. Тези, които са без интуитивен усет за вътрешно обзавеждане, могат да се консултират със списания или сайтове за интериорен дизайн за идеи.

 

  1. 4. Комфортът

За разлика от един фотьойл или диван бар столовете предоставят удобство за краткросрочно или временно сядане, което се основава на предположението, че потребителите не седят на тях в продължение на дълги периоди от време. Изборът на бар стол в това отношение е въпрос на личен вкус. Някои хора предпочитат твърдата седалка пред тапицираната. Ретро бар столове с облегалки могат да бъдат съкровище за едни и напълно ненужен елемент за други.

 

В заключение можем да кажем, че ретро бар столовете могат да кажат много за характера и същността на собствениците си, особено в съчетание със стила на останалия интериор. 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"