Swipe to the left

Как да превърнем офиса в едно наистина приятно място

30 ноември 2015 г. 627 прегледa

Вашият офис е вашият дом далеч от дома. Това е мястото, където човек се бори за своето място на пазара, преследва нови възможности за бизнес и се опитва да постигне мечтите си. В резултат на това най-успешните компании балансират между удобствата на дома и професионалната визия и служебна атмосфера, за да постигнат висока продуктивност. Независимо дали сега започвате да обзавеждате нови офис площи или възнамерявате да преустроите вече съществуващата, определено модерните тенденции клонят към привеждането на офиса в близка до дома визия.

Когато прекарвате повечето си време в един и същи офис, е лесно да забравите как другите виждат същото място. Трябва поне веднъж да се поставите на мястото на посетител на вашия офис. Какво казва вашият офис за вашата компания? Има ли вид на оргатизирано и ефективно място? Съществуват ли условията за здравословен и активен бизнес? Дали е едновременно практично работно пространство и гостоприемна среда за посетители и колеги? Сигурни ли сте, че входът на офиса ви е чист и приветлив?

Прекарването на само няколко минути на ден в замисляне над тези неща и инвестирането на определени средства ще гарантират, че посетителите виждат вашия офис така, както вие искате да го видят. Много важни са цветовете, които са използвани за офис пространството. Неутралните цветове например са  подходящи за консервативните линии на работа като банковите или правните услуги. По–топлите цветове са все по–използвани в модерните офиси, защото правят атмосферата определено по–приветлива и създават атмосфера, в която служителите да се чувстват в обстановка, близка до домашната. 

Безспорно основен момент са офис столовете. Мебелите ветерани не са добър вариант за добре изглеждащ офис. Модерните ергономични офис столове и бюра са един отличен вариант. Те определено имат превъзходство във всяко едно отношение – от здравословното състояние на персонала до много по–забележителния и различен дизайн в сравнение със стария тип офис мебели.  Ергономичните мебели не са разход, те са инвестиция. В зависимост от размера на фирмата и офиса ви и броя служители помислете за човек, който да координира ергономичността и да следи за правилното поставяне на мишки, монитори, клавиатури, столове и друга офис техника, така че да не застрашава здравето на служителите. Ако е необходимо, помислете за закупуването на допълнителни ергономични елементи. Така си гарантирате по–щастливи, по–здрави и по–продуктивни служители.

С течение на времето в повечето фирми започват да се трупат купища кутии, документи, хартия. Това е враг и на реда и външния вид на един офис. Ако всички излишни листове и предмети бъдат премахнати, ще откриете, че всъщност офис пространството е далеч по-привлекателно и организирано. Задължително използвайте офис пространството разумно и планирано. Когато нещата са добре подредени, никой няма проблем с липса на пространство. Добавянето на допълнителен декор като аквариум например създава по-динамична атмосфера в офиса, разкрасява го и със сигурност намалява нивата на стрес у служителите. Различен вид растения също биха допринесли изключително благотворно на атмосферата и превръщането на офиса в копие на дома. Не се налага да си Фън Шуй експерт, за да оцениш влиянието, което естетиката може да има върху продуктивната бизнес среда. Дори и от строго практическа гледна точка решенията, които взимате за това къде да се поставят офис мебелите и как да се позиционира осветлението, трябва да се обмислят дълго и внимателно. Декоративните елементи като картини и други произведения на изкуството са много добро решение за украса на офиса. Ръчно изработени произведения на изкуството дават персонализиран вид на работното ви място. Освен това допринасят служителят да развие чувство на привързаност към него. Ако поканите млади и не толкова известни творци да изработят картини и други декоративни елементи за вашия офис, това може да ви даде наготово начин за разширяване на цялостното маркетингово послание на вашата фирма. 

На последно място, но не и по значание е гледката, която предлага офисът. Разбира се, при днешното гъсто, многоетажно строителство е трудно всеки да има спираща дъха гледка. Да не говорим, че не всеки може да си позволи офис на високите етажи на най-модерните офис сгради. Въпреки това със сигурност всички се чувстват по–добре, когато могат да спрат работа за момент и да се порадват на прекрасна панорамна гледка.

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"