Swipe to the left

Как да почистите дамаската на Вашия офис стол в 4 лесни стъпки

8 юни 2015 г. 6088 прегледa

Без значение дали работите от вкъщи или в офис, офис столовете са уязвими на всякакъв вид петна, прах и мръсотия. Дори и видимо да няма мръсотия, тя е там и трябва често да се почиства.


Какви почистващи препарати е добре да използвате?

Можете да закупите препарати за почистване на дамаска от почти всеки по-голям магазин за хранителни стоки или мебели, но има и други продукти, които можете лесно да намерите вкъщи и да Ви помогнат да почистите Вашите офис столове и дивани.

  • Малко количество мек перилен препарат и топла вода, разбъркани добре до образуването на пяна.
  • Бял винен оцет – много добър за премахване на петна, като след това е необходимо да използвате сапунен разтвор, за да доизчистите мястото, както и да проветрите добре.
  • Мокри кърпички са идеални за моментно почистване на дамаската. Те са много нежни, затова няма опасност да повредят материята, а и са сравнително сухи, така че няма шанс да намокрят мебелите твърде много.


Как да почистите дамаската на Вашия офис стол или диван в 4 стъпки

  1. Прах - Първо използвайте прахосмукачка, за да отстраните натрупалите се повърхностни замърсявания и прах
  2. Петна - Използвайте мокри кърпички или малко бял винен оцет върху микрофибърна кърпа, за да почистите петна, ако има такива. И не забравяйте всички продукти, които ще използвате за почистването, изпробвайте първо на някое незабележимо място от тапицерията.
  3. Цялостно почистване - Използвайте разтвор от препарата, който сте избрали или малко количество перилен препарат с вода и с микрофибърна кърпа почистете добре цялата тапицерия на Вашия офис стол. Не слагайте много вода, за да не намокрите дамаската твърде много.
  4. Изсушаване - Някои хора използват сешоар да изсушат по-бързо почистения стол, но ако имате достатъчно време, по-добре го оставете да изсъхне от само себе си, като го изнесете на открито (но не на слънце) или го оставите до отворен прозорец.


Ежедневно почистване и поддръжка на мебелите

При появата на петна, почистете ги възможно най-скоро. Пресните петна са винаги по-лесни за отстраняване. Поддържането на столовете Ви чисти ще намали времето, което трябва да прекарате в извършване на по-сериозни процедури за почистване.

Почиствайте с прахосмукачка Вашия стол поне веднъж седмично, за да сведете до минимум праха и мръсотията, които се натрупват.

Ако дамаската на стола или част от нея се свалят, то не забравяйте да ги перете редовно. Това ще ви спести много време и работа.

Вижте и съвети как да почиствате и поддържате кожени офис столове.
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"