Swipe to the left

Как да изберем правилния градински чадър?

Как да изберем правилния градински чадър?
19 април 2019 г. 896 прегледa

Знаете ли, че първоначално чадърите са използвани за предпазване от слънцето и впоследствие започват да ни пазят от дъжда.

Корените на английската дума за „чадър“ (umbrella) идват от латинското „umbra“, което означава сянка.

Споделяме ви 8 правила, с които да съобразите избора на качествен чадър:

-Материята на сенника на чадъра трябва да съдържа субстанции, които блокират вредното UV лъчение. Такива са например сатен, полиестер и всеки материал, който съдържа микрофибри.

-Колкото е по-плътен материала на сенника, толкова по-добре предпазва от вредните слънчеви лъчи.

-Всеки чадър с UV защита успява да блокира вредните лъчи. Но ако чадърът е в черен цвят, нещата са по-различни, въпреки качествения материал. Този цвят поглъща максимално лъчите, а заедно с тях и радиацията.

-Убедете се, че чадърът, който закупувате, има протективен знак в упътванията или на опаковката! Хубаво е да знаете, че всеки чадър със слънцезащита по-голяма от UPF 30+, е добър щит срещу вредната радиация.

-Избирайки чадър със сребристо покритие, успявате допълнително да намалите достъпа на вреди лъчи. Причината е в отразяването и съответно връщането на максимално количество радиация.

-Когато избирате градински чадър и се предполага, че ще прекарвате дълго време в статично състояние навън, наблегнете на големия диаметър, за максимално покритие.

-Чадърът за плаж е хубаво да е сUPF 50+ или повече. Също така препоръчваме да е с голям диаметър, със стабилен стълб, вентилационни отвори и материя, която е устойчива на вятър.

-Чадър за басейна – съобразете материала на основата. Тя обикновено е от алуминий, дърво или пластмаса. Изберете алуминий, защото е издръжлив на капризите на времето.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"