Swipe to the left

Колко е дълъг животът на един офис стол?

28 август 2015 г. 818 прегледa

Този въпрос е доста актуален и направо може да предизвика публична дискусия. Със сигурност е отлична тема за разговор.

Краткият отговор на въпроса, разбира се, е „зависи“. Следващият отговор е вероятно 7 или 8 години за стол с гаранция 5 години и 12 или 15 години за стол с гаранция 10 години. Не може да се отрече, че старомодните дървени класически столове се отличават с голяма здравина и продължителност на живота и със също така голямо неудобство за седящия.

Очакванията за максимален живот на стола рядко се покриват със запазване на качествата му през цялото време. Основен проблем е бързата амортизация особено при направените от не особено качествени материали столове. Често хората продължават да седят на стола, с който са свикнали, въпреки че неговият живот на практика е изтекъл. И продължавайки да седят на любимия си вече издънен и амортизиран стол, който е трябвало да бъде изхвърлен отдавна, вредят на здравето си. Разбира се, животът на един офис стол зависи от доста фактори – общото тегло на хората седящи на него всеки ден, материалите, от които е направен, качеството на конструкцията. Много важна е гаранцията, която дава производителят.

износен стол

Това всъщност е реалният гарантиран живот на офис стола. Какво е покритието? Има ли някаква рутинна поддръжка, която се изисква, за да се гарантира, че гаранцията остава в сила? Не забравяйте, че по-скъпите материи не гарантират по–бавно износване. Често столове с по-скоро практична конструкция издържат доста по-дълго. Никога не подценявайте ергономията като част от спецификата на продукта. Колкото по-ергономични качества има даден офис стол, толкова по-вероятно е той да отговори на очакванията ви.

Консултирайте се с вашия доставчик на офис столове дали повредени компоненти като подлакътници или седалка могат да бъдат заменяни на място.

Не забравяйте също и важния елемент как точно се използват офис столовете. Ако персоналът се отнася небрежно с тях, често те се повреждат и преди изтичането на гаранцията. 

#офис, #стол Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"