Swipe to the left

С какво да съобразим избора на колелца?

By ChairPro Bulgaria 8 months ago 28 Views No comments

С какво да съобразим избора на колелца?

Изберете колелца, които намаляват възможността за наранявания. Поддържайте безопасността на служителите си! Твърдите колелца са за меки повърхности, а меките – за твърди. Ако използвате твърди колелца за плочки или теракот, столът ще се движи лесно, без особено съпротивление и има опасност от падане.  

Колкото по-голям е диаметърът на колелото, толкова по-лесно се търкаля то. Въртящите се колелца намаляват стартовото усилие на движението, а оттук и съкращават напрежението и улесняват седящия.

 

Защита на подовата повърхност

Твърдите колелца обикновено са направени от материали като метал, пластмаса и твърда гума. Те се използват за мокети и килими, тъй като по-лесно се движат, а и щадят текстурата.

Меките колелца обикновено са от полиуретан, винил или мека гума и щадят ламинатите, плочките, мраморните повърхности, като в същото време имат по-голямо съпротивление на движение и столовете не се хлъзгат лесно.

Колелцата с мек гумен протектор са най-сигурни защитници на и без това лесно уязвимите подови настилки. Така ще си спестите ремонти и неприятни следи от движението на столовете.

Обикновено за защита служи материалът каучук.

 

Безопасност на движението

Заключващите се колелца  спират колелото да се завърта. Обикновено това се постига със специален механизъм. Така спирате движението на стола за миг или ограничавате движението му само в една посока, за по-целенасочено движение. 

 

Мултифункционалните колеца

Като всяко технологично развитие на даден обект и продукт, и при колелцата се върви в посока широка приложимост. Производителите се стремят да ни спестяват усилия да търсим различни видове колелца за разните настилки. Вече не се налага и да купуваме постоянно нови, за да заменяме старите износени.

Ето защо се набляга на офис столове с колеца, които стават за всички видове настилки, като при най-новите ни предложения за ергономични модели.

Мултифункционалността се допълва и от внимание за естетическия детайл. Например има специални дизайнерски колелца, които са с по-голям диаметър (например 75 мм) и са по-атрактивни като форма. Но това не им пречи да си вършат многопосочната работа и да стават както за плочки и дърво, така и за килими.

Друга важна черта на новото поколение колелца е тяхната устойчивост на износване, което не налага смяната им.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"