Swipe to the left

Изберете ергономичен стол и за детската стая!

5 ноември 2015 г. 6213 прегледa

Предвид първия учебен ден повечето родители се подготвят да разтърсят семейният бюджет с покупки, свързани с училището - от учебници, тетрадки и химикалки през нови дрехи за старта на учебната година. Навлизането на високите технологии в живота на хората и задължителното използване на компютри за всичко доведе и до нови потребности. Ако преди децата изписваха десетки тетрадки, сега те боравят от ранна детска възраст с преносими компютри, таблети, смартфони и всякакви други модерни джаджи, улесняващи живота и пестящи хартия. В този ред на мисли всяка детска стая се нуждае от място, където детето да пише, да рисува и да се забавлява. На практика детската стая се е превърнала в своеобразен детски офис и има нужда от подходящия за целта детски стол, който да не води до нездравословни изкривявания от ранна детска възраст.

 

 

Налице е все по-малко движение и спорт при повечето деца, което е една наистина притеснителна тенденция. Компютърните игри също дават своята дан за все по-дългото време, което децата прекарват пред компютъра. Ако човек се замисли, дори може да се окаже, че някои деца стоят на бюро в на практика офис обстановка повече от много работещи в офиси възрастни. Именно поради тази причина е добре детето да разполага с ергономичен стол, който да го предпази от опасностите при липсата на движение.

Повечето конвенционални столове и бюра са без регулиране на височината и други подобни екстри, особено в училищата. Често столовете са с твърда повърхност и комбинирани с правите дървени бюра от по-старовремски стил биха могли да доведат до неблагоприятни пози с комплексни последици за здравето.

При модерните ергономични офис столове за деца тези проблеми са осмислени и са взети мерки за тяхното предодвратяване. Органите на подрастващите са особено податливи на неподходящи напрежения и затова е особено важно високите стандарти за качество да бъдат взети под внимание тук. Столовете  и бюрата трябва да са конструирани така, че да се обръща специално внимание на промените в пропорциите на тялото, докато децата растат. Навиците за седене на децата могат определено да ни  научат защо ергономичните столове не трябва да бъдат проектирани просто според размерите на седящия, а и според функциите на човешкото тяло. В общи линии трябват ни столове, които осигуряват движение, а не просто седене.

Снимка: Chairpro.bg

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"