Swipe to the left

Из дебрите на новите технологии

Из дебрите на новите технологии
От Iliana Iliana преди 4 месеца 523 прегледa Няма коментари

Във всеки офис има поне един, който ще каже: „Не мога да работя с тези технологии, нищо не разбирам…“. Оттук най-новите офис консумативи, мебели, инструменти или софтуери, които имат за цел да улеснят работата ни, не се ползват екипно, а избирателно.

В днешно време на лавинообразно нашествие на все по-нови и нови технологии, сме принудени да ги приемем като част от ежедневието, дори да не е според вкуса и възможностите ни.

Прегръщайки новите технологии, всеки служител може да има само позитиви – ще увеличи своята продуктивност и тази на колегите, ще се оптимизират продажбите и ще се взимат по-бързо правилните решения.

20 души в един офис могат да изгубят до 30 минути на ден в излишно затваряне и отваряне на прозорци, удобно наместване за писане на компютър или търсене на разпилени книжа или файлове в компютъра, вместо да се доверят на динамични прозорци, които имат настройка за степени на затъмненост, ергономичен стол с бутони в подлакътниците, които да регулират за миг облегалката или софтуер за организация на работния процес.

Но да въведеш новите служители в света на технологичното оптимизиране, не е никак лесна задача. Напротив – това е мисия.

Какво казват експертите?

Според проучване на дигиталната платформа и списание MIT Sloan Management Review, преходът към дигитализация се отразява критично на голяма част от компаниите по света. 63% смятат, че този бавен преход забавя и целия работен процес.

Именно тук идва ролята на мениджъра, който трябва да помогне на служителите си да прескочат препятствията на новите технологии. Има си начини.

1.Обучения

Трудно е да се обучават хора за нови технологични новости (софтуерни инструменти, нова апаратура, дори нови офис столове с куп ергономични приспособления). За да се възприеме нещо, за което по принцип мозъкът има предразсъдъци, трябва да се прави спокойно, бавно и детайлно. Най-добре в случая са индивидуалните обучения или онлайн сесиите. Питайте по-добре сами служителите си какво предпочитат.

Стимулирайте с награди или задължение

Истината е, че има хора, които по рождение са по-възприемчиви към новостите и други, които са по-витални, творчески натури и не обичат да навлизат в дебрите на технологиите. За да накараш човек да направи нещо, което той самият счита за противоестествено, се налага да го стимулираш с похвали, парични компенсации, подаръци.

Другият вариант е да задължиш служителите си да ползват новите устройства.

Има и лесен път

Високотехнологичните офис столове са вече важна и градивна част от големите компании, а напоследък и в по-малките фирми. Те са направени така, че да се управляват лесно и бързо, без никакви затруднения. Моделът ErgoPro SE например е с уникален и иновативен механизъм, който позволява да регулирате височината на стола и наклона на облегалката чрез бутони, внедрени в подлакътниците. Това премахва нуждата от навеждане при регулиране на стола. Други примери, доказващи това, че новите технологии могат да бъдат и супер достъпни, освен ефективни са Ергономичният офис стол ChairPro 1000 HL и ергономичният офис стол Contessa II от Okamura.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"