Swipe to the left

Истинската цена на неправилната гръбначна поза

25 май 2016 г. 301 прегледa

Здравето на опорно-двигателната ни система, когато не сме изправени, зависи от конструкцията на мебелите, които използваме. Нездравословните мебели увреждат сериозно гръбнака с течение на времето.

Здравословните мебели поддържат т.н. „неутрална стойка” на гръбнака, която е най-естествената за тялото – изправен гръбнак с S-образна извивка и отворени рамене.

Ергономичните офис столове са разработени въз основата на изследвания, специално за да поддържат здравословно положение на тялото в седнало положение и да предотвратяват увреждания.

Защо ни засяга?

В допълнение към удобството, би било добре да вземаме предвид и следните фактори:

1. От начинът, по който седим сега, зависи как ще изглеждаме в бъдеще

Изгърбената походка не е естествена за третата възраст, а е следствие от десетилетия на неправилна поза на гръбнака – предимно по време на работа – в офис стол, при физическа работа и пр. Използването на ергономичен офис стол предотвратява уврежданията.

2. Качеството на живота ни зависи от начина, по който се чувстваме

Често качеството на живот се свързва с материални придобивки – жилище, автомобил и „играчки”. Хората, изпитвали здравословни проблеми, обаче знаят какво е значението на доброто здраве. Гръбначните проблеми значително влошават качеството на живота.

3. Болките в гръбнака са голяма „болка” и за джоба

Лечението им (физиотерапия, медикаменти, приспособления и евентуални хирургически операции) е сред най-скъпите. Намалената работоспособност също навалява и дохода на страдащия.

Голяма доза оптимизъм

Здравословните офис мебели предотвратяват и намаляват болките в гръбнака, и дори, когато заболяването е в начална фаза, могат да подпомогнат много пълното му излекуване. Немалко страдащи от гръбначни заболявания изпитват облекчение след използването на ергономични офис столове.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"