Swipe to the left

Изследване: инвестициите в условия на труд се отплащат щедро

7 юни 2016 г. 424 прегледa

Департаментът по труда и индустрията на щата Вашингтон, САЩ е публикувал през март т.г. оценка влиянието на ергономията върху разходите, производителността, качеството на продукцията и др. показатели в бизнеса. Оценката се базира на 250 отделни проучвания (case studies).

Ергономията е наука, изучаваща работната среда.

Работата в седнало положение в неподходящ офис стол може да предизвика сериозни гръбначни и мускулни проблеми, които сме разглеждали в предишни статии.

Изследването на Департамента е открило, че инвестициите в ергономия се изплащат бързо. Докладът е озаглавен Examples of Costs and Benefits of Ergonomics [PDF] и може да бъде свалян свободно.

Пет от доказаните ползи от ергономията, описани в доклада, са следните:

Подобряване на качеството

Липсата на ергономия води до обезсърчени и уморени служители, които следователно работят под възможностите си. Не се представят добре също така при повече или по-трудна работа от обичайното.

Повишаване на производителността

Подобряването позата на тялото в здравословна по време на работа, намаляването на усилията и др. подобни превръщат работното място в по-ефективно.

Повишаване ангажираността на служителите

Служителите оценяват, когато работодателят полага усилия за подобряване условията на труд. Липсата на умора и дискомфорт по време на работа намалява текучеството и отсъствията, и повишава морала и ангажираността.

Намаляване на разходите

Инвестициите в ергономия са по-малки от разходите за обезщетения за мускулно-скелетни смущения (musculoskeletal disorders – MSD). $1 от всеки $3, изплащани за обезщетения на служители в САЩ, са именно за този вид смущения. Непреките разходи може да бъдат до 20 пъти по-големи от преките разходи при трудови наранявания отвъд океана

Подобряване културата на безопасност

Превръщането на здравословните и безопасни условия на труд във фирмена ценност подобрява културата на служителите в това отношение. Здравите служители са по-ценен актив, а също и постигат по-добри резултати.

Ергономичните офис столове са напълно достъпни във всяко отношение в България.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"