Swipe to the left

Инвестиция за здраве и продуктивност

3 август 2018 г. 349 прегледa

Вече съществуват теории, че дългото седене дори е по-вредно от тютюнопушенето. Вярвайки или не на тази стряскаща теория, истината е, че офис столът се превърна в нещо много важно – в инвестиция. Чрез правилната мебел, ние инвестираме в здравето си, комфорта си, продуктивността си.

Изтръпването в крайниците, хроничните болки в гръбначния стълб и шията, по-сложните проблеми, като карпално-тунелния синдром, определено ни разсейват от същината на работния процес и ни пречат да се концентрираме.

Институции, свързани със здравеопазването, препоръчват избор на офис стол с 5 задължителни елемента за поддържане на правилна поза:

  • петлъчева основа с колеца – за стабилност и свобода на движението.
  • седалка, която се движи във височина.
  • облегалка, която да е с лумбална основа и да се регулира във височина и наклон
  • меки подлакътници с регулируема височина и със странично движение по хоризонтала
  • дишаща материя

Всяка друга екстра, разбира се, е добре дошла. Но тези 5 основни точки ни осигуряват оптимално коректна поза, която да държи мускулите и психиката ни в състояние на  спокойствие.

Да поговорим за видовете инвестици, които влагаме в нашето здравословно и професионално бъдеще…

 

Инвестиция 1 – облегалката се движи заедно с твоя гръб

Дългите часове на стола притискат  междупрешленните дискове в  долната част на гърба, които в крайна сметка започват да се износват и причиняват остра или хронична болка.

Вече съществуват облегалки, които с конструкцията си имитират човешкия гръбнак. Гърбът на стола се движи заедно с нас през целия ден, и то без да правим каквито и да било настройки.

Има столове с така наречената BAS Система (Автоматична система, осигуряваща съпорт на гърба), която  придава височина за торса и възможност за автоматично въртене на талията.  Благодарение на тази система, когато накланяме облегалката, долната част на стола мигновено приляга на кръста, независимо каква поза заемаме.

 

Инвестиция 2 – свобода на движението!

В естественото си състояние човешкото тяло има нужда да променя позициите си редовно, за да се чувства комфортно.

Ръцете са най-динамичната част от тялото ни, когато седим, и се нуждаят от най-много пространство, за да се чувстват добре не само те, но и свързаните с тях гръб и шия. Когато столът дава възможност за движение на подлакътниците в дълбочина, това наше природно безпокойство се развихря и всяко движение, което ни хрумне, е по-лесно. Допълнителното регулиране на подлакътниците вляво и вдясно по хоризонтала и във височина, са истинска нирвана за крайниците ни.

Дишащите материи, като качествената мрежа, позволяват от една страна циркулация на въздуха, от друга - по-лесно и естествено извършване на всеки жест благодарение на еластичността си. Твърдите недишащи материи определено ще ограничават тези възможности.

 

Инвестиция 3 – Почивка!

Колкото и абсурдно да звучи, трябва да си почиваме докато седим. Според експертите, поне на половин час е хубаво да ставаме от стола и да се разходим за кратко. А защо не и да се отпуснем и на самия стол.

Голяма част от добрите ергономични продукти са снабдени с механизъм за силен наклон на облегалката, така че да стигнем дори до полулегнало състояние – уникален начин да разпуснат мускулите ни.

Широко регулируемият подглавник също има главна функция да релаксират главата и врата ни, които често са под наклон напред, защото се взираме в екрана на компютъра. Когато подглавникът се променя на височина, главата ни почива, докато работим, а когато се движи в наклон и дълбочина, отмаряме непринудено във всяка една позиция.

Като добавим и „тихите“ механизми на регулиране, които не ни дразнят със скърцане, нирваната е пълна.

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"