Swipe to the left

Интересни 3D факти

Интересни 3D факти
31 май 2019 г. 657 прегледa

3D технологиите възникватв края на 80-те години и основната им функция е да създават прототипи за разработване на различни продукти.

  • 3D (от английски 3-dimensional или триизмерен обект или технология) в днешно време може да се отнася за: триизмерно пространство; триизмерен ТВ или кино екран– технологична иновация, придаваща на изображението дълбочина на образа; триизмерен печат – технология за обемно отпечатване на детайли; триизмерно моделиране – процес на изработка на триизмерен обект посредством софтуер; триизмерна компютърна графика, използваща триизмерно представяне на геометрични елементи и др.
  • Идеята за 3D принтирането също възниква през 80-те. Триизмерното отпечатване се смята за един от най-бързо развиващите се пазари в момента. То се използва и в киното. Броните на главния герой във филмите "Железният човек" са правени именно чрез триизмерно отпечатване.
  • Първото значимо приложение на 3D технологията в медицината се случва през 1999-та година, когато първият изкуствен орган е трансплантиран в човешко тяло по време на операция на пикочния мехур. Трансплантираният орган е триизмерен и е изработен от синтетична основа, обвита в клетки на пациента.
  • Какво представлява 3D проектирането на офиси? 3D моделирането на работното пространство представлява проектиране с помощта на софтуер, с цел най-пълното му илюстриране. Клиентът реално може да си представи как ще изглежда офисът и се постига възможно най-добра аранжировка. Тук се набляга на всеки детайл, който участва в общия ансамбъл, включително декорацията и осветлението. Рядко може да убегне детайл и да се получи нещо неподходящо.

Вижте повече за 3D проектирането тук: Интервю с Радостин Кирилов, управляващ директор на ChairPro за Pixelmedia.bg

  • 3D функции при офис столовете

3D терминологията се пренася и в дизайна на съвременните ергономични мебели, защото именно регулирането в различни плоскости осигурява така необходимото „динамично седене“ по време на работа или с други думи – избягване на статичното застояване и схващане на тялото в седнало положение.

Седалка, позволяваща 3D движение

ОФИС СТОЛ LADY SITNESS DELUXE е с вградена функция Body-Balance-Tec, която позволява 3D движение, осигуряващо баланс за тялото. Така се активират мускулите ни и се осигурява необходимото раздвижване в седяща позиция.

3D подлакътници

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ CHAIRPRO 1000 H притежава 3D подлакътници или височинно и дълбочинно регулиране, както настройка на ъгъла на пада. Така се осигурява комфорт на ръцете при работа с клавиатура.

3D Облегалка

ЕРГОНОМИЧЕН СТОЛ ERGOPRO SE е с облегалка, която се движи в три плоскости и така ни дава едновременно цялостен комфорт, както за врата, така и за раменете и кръста.


Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"