Swipe to the left

Home фитнес в home офиса? Възможно е!

Home фитнес в home офиса? Възможно е!
2 април 2020 г. 1587 прегледa

Редица изследвания по света сочат, че прекомерното седене е опасно за здравето. За жалост статистиките са стряскащи – все повече зачестяват случаите, в които хората прекарват сумарно 80% от времето си седнали пред компютърния екран.

А сега процентът се увеличава, тъй като сме в период на принудителенхоум офис.

НО РЕШЕНИЕ ВИНАГИ ИМА. И то е на една пътечка разстояние :)

Домашни фитнес уреди

В тази ситуация подходящи са домашните фитнес уреди, особено тези, които може да съчетаете с работното пространство. Като движеща се пътечка например. Това ще позволи кръвта да циркулира по-добре, тялото да е изправено и стегнато и междувременно работните ангажименти да не се възпрепятстват. Степените на движение са разнообразни и подходящи за всеки – от начинаещ до напреднал. Освен това пътечката спестява място след поставянето ѝ под работния плот. Други подходящи варианти са ластици, пружиниращи табуретки, гири - все достъпни уреди, на които е задължително да се прехвърляме поне на всеки час, за да повишим продуктивността си. Дори 5-минутно разтягане или загряване ще тушира вредните ефекти от заседяването, както за физиката, така и за психиката.

Работете „на крак“!

Дори и да започнете с редовни тренировки вкъщи, може да закрепите мускулатурата и да повдигнете тонуса си още по-успешно, ако използвате максимално всяка възможност за смяна на позицията си. Това може да стане срегулируемо бюро, което ще подпомогне по естествен начин тялото да заема различни пози. Друг вариант еда провеждате телефонните си разговори „на крак“, докато се разходите до другата стая. За да не се заседявате – дори може да си навиете аларма, която да ви подсеща да ставате. Разбира се, трябва да внимавате и за ергономията настоловете, които използвате – нужно е те да позволяват максимално движение в пространството.

Не се отпускайте!

Макар и най-вероятно да сте хоум офис, не позволявайте това да промени режима ви, който сте имали преди това и да се „отпуснете“. Ако сутрешният джогинг в парка е невъзможен – направете ускорено изкачване на стълбите няколко пъти. Това важи и за времето в „обедната почивка“. Спазвайте я, дори да се налага да работите от кухнята си и се отделете от компютъра! Вместо да се преместите на дивана, много по-ефективно ще е да направите някакви физическа активност, дори свързана с домашните ангажименти - разхождане на кучето или игра с децата. По този начин умът ще се разтовари, дори и смяната на обстановката да е почти невъзможна.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"