Swipe to the left

Хигиена, хигиена и пак хигиена… За по-продуктивен ден!

Хигиена, хигиена и пак хигиена… За по-продуктивен ден!
3 май 2019 г. 328 прегледa

Замисляли ли сте се колко е важно да спазваме чистота на работното място и в прекия, и в преносния смисъл?

Представете си само - отивате сутрин на работа, заварвате бюрото си с купища документи и ненужни предмети, хаотично разхвърляни разнопосочно и се чудите от кое първо да започнете, какво по-напред да захванете.

Ето и няколко начина да извлечем максимума от един работен ден, за да си тръгнем от офиса с удовлетворение.

Принципни мерки:

1.Преминете от хартиена на файл система! Множеството документи отнемат време за подреждане и създават неприятен хаос. Окомплектовайте всичко във файлове, а когато им мине времето, трийте!

2.Всичко по-старо от 6 месеца, няма място върху вашето бюро! Изчистете служебното си пространство от излишните неща!

3.Сложете си таймер. Определете точно време за свършване на дадена задача и ако го надскочите, опитайте се да подобрите рекорда за изпълнение на следващия ден. Спазването на точно време се учи и се превръща в навик до такава степен, че в един момент се слива с биологичния ни часовник и дори нямаме нужда от друг измерител на време.

Организация за деня:

1.Да започнем отзад напред: не, няма нищо общо с хаоса. Просто още от края на предишния ден започва стройната организацията за следващия. Ако си запишете задачките в тефтер или на компютъра за предстоящия работен тур, няма да си занесете стрес от неудовлетвореност вкъщи. Напротив, преспивайки спокойно, защото сте планирали и с ясната представа за предстоящите ангажименти, на сутринта може да се събудите с нова идея по казусите и да започне деня си с мотивация.

2.Сутрин прегледайте плана и отделете важните от не толкова важните задачи.

3.Оставете приказките и разказите за уикенда за обедната почивка! Сутринта до обяд всички работещи са най-активни, така че използвайте това време за имейли или обаждания.

4.Следобеда оставете за креативността. Хапнали сте през обедната почивка, разменили сте няколко думи с колегите, краят на работния ден наближава. Използвайте това лежерно настроение, за да разпрострете мисълта си върху концепции, стратегии, презентации, проучвания или текстове. Те със сигурност ще са сериозна база за първата половинка на следващия работен ден.

5.Според изследване на University of California Irvine, ни отнема около 23 минути, за да се върнем към предишната задача, след като сме отклонили вниманието си от нея. Не допускайте лесната загуба на внимание и се концентрирайте максимално - сложете слушалки, ако колегите наоколо бъбрят. И никакви социални мрежи, интернет или имейли докато не я свършите!

6.Сложете на първо място в дневния план най-трудните задачи, последвани от по-лесните. Обикновено имаме навика да правим обратното, просто защото е по-лесно. Пробвайте обратното, а лесното - оставете за десерт, за да си тръгнете от офиса с усмивка.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"