Swipe to the left

Грижата за служителите - фактор за УСПЕХ в бизнеса

Грижата за служителите - фактор за УСПЕХ в бизнеса
29 юли 2020 г. 500 прегледa

Грижата за служителите в корпоративния свят, подобно на грижата за близките ни в личния живот, трябва да се показва всеки ден. Това е основен градивен елемент на лоялността към компанията и мотивацията, защото именно човешкият потенциал в един бизнес, е най-големият му капитал. Има някои основни елемента, които трябва да следвате, ако се стремите да се усъвършенствате като мениджър, обобщени от сп. Forbes.

Обезпечете здравето им

Един от най-важните фактори служителите да се чувстват добре в компанията ви, е да са уверени, че здравето им е обезпечено. На първо място - изберете подходящи ергономични мебели. На първо място е добър стол, чрез който да не се допуска дискомфорт от продължително седене. На второ място е правилноо подбраното бюро - най-практичен вариант е регулирумо, защото всеки служител може да се съобрази с индивидуалнте си нужди. В офиса трябва да има и различни аксесоари като рамене за монитор и подходяща светлина, за да може зрението да е предпазено. По възможност осигурете помещения за спорт или отделни уреди, както и здравословен брънч.

Изграждайте дух в екипа

Освен грижата за всеки определен служител, е важно и изграждането на екипен дух. На първо място - важно е офисът ви да има подходящи места за почивка - дали това ще е релакс зона, стая за игри, добре обзаведен акухня или градина, няма значение. Наличието на такова пространство ще предразположи служителите са прекарват повече свободно време заедно и да изградят приятелски отношения. Има и още един задължителен елемент - тиймбилдингите. Експертите препоръчват на тях да организирате различни игри или спорт, които да затвърдят екипната работа, която без съмнение ще бъде пренесена в офиса.

Показвайте интерес

Обикновено един служител прекарва повече време в офиса, отколкото с близките си, което означава, че е редно той да се чувства там уютно и приятелски. Затова е важно да “стопите ледовете” с подчинените си. Показвайте искрен интерес към живота им извън работното място - интересувайте се от семейството им, хобитата, пътуванията. Подкрепяйте ги, когато са в труден етап и споделяйте радостта им, когато има повод - покажете отношение. Обратната връзка също е много важен фактор. Старайте се похвалите да са пред всички колеги, а отправянето на кротика - на четири очи.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"