Swipe to the left

Грижа и дезинфекция на любимите мебели във времена с код ВНИМАНИЕ!

Грижа и дезинфекция на любимите мебели във времена с код ВНИМАНИЕ!
1 юни 2020 г. 267 прегледa

Постепенно все повече бизнеси премахват задължителния хоум офис и се завръщат към строго корпоративната работна среда. Това е и моментът, в който трябва да се обърне специално внимание на стриктното спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID-19, а и на други опасности за здравето. Това включва редовна дезинфекция на офис мебелите.

Важно е да се има предвид, че тъканите не са опасни за разпространение на вируса. За разлика от всички пластмасови повърхности като клавиатури, екрани, плотове, не го задържат и съответно разпространяват.

Не трябва да забравяме, че редовното почистване си е част от цялото „здравословно битие“ на вашето работно място, независимо дали има вирусна епидемия. То е гаранция за продължителната употреба на вашите мебели.

Преди да започнете, е хубавo да тествате!Най-добре е да го направите върху незабележима част от материала. По този начин ще се избегне повреда на текстила в три основни области - устойчивостта на цвета, запалимостта и отслабването на материала. Важно е дамаските да не бъдат мокрени обилно с вода, защото това ще ги повреди.

Експертите от ChairPro обобщиха универсалните методи, подходящи както за дома, така и за офиса, препоръчани от водещи европейски производители.


  Почиствайте редовно!

Поддържането на тъканите може да става или всеки месец или всеки сезон. Не е добре да се прекалява, за да се избегне захабяване. Съществуват няколко значително прости трика, които са една ръка разстояние.

 • Използването на прахосмукачка предотвратява натрупването на прах и мръсотия върху тъканта, които могат да действат като абразив и да доведат до преждевременно износване на материята. Не забравяйте и за моментното обработване на новообразували се петна. Важно е излишната течност да бъде почистена преди да има време да се впие в материята или да изсъхне. Използвайте препарат за тапицерия или топла вода с течен сапун! Внимавайте да не навлажнявате прекалено тъканите, особено вълната!
 • За по-дълбоко почистване вълната и полиестерът могат да бъдат сухо обработени или почиствани с пара. Полиестер може също да се пере машинно, ако тапицерията е подвижна. Не забравяйте, че полипропиленът не може да се пере или обработва с химически субстанции, а също така и с пара (но е възможно да се използва белина, както и при полиестера).


  Дезинфекциране на тъкани и винили

Обърнете внимание, че третирането с различни препарати има отделни специфики, свързани с различните видове влакна и материали. Експертите съветват тъканите да се почистват, преди да бъдат дезинфекцирани според подходящ метод.

 • Сапунът и водата са най-добрият начин да почистите ръцете си и да парирате разпространението на всякакви вируси. Този микс е и много ефективен метод, който може да се използва за почистване на тапицерия от плат и винил. За бързо попиване, използвайте чиста кърпа и внимавайте да не намокрите тапицерията. Като алтернатива се препоръчват почистващи препарати за инжектиране, които едновременно дълбоко почистват, изплакват и отстраняват излишната вода. Оставете тапицерията да изсъхне!
 • Алкохол/Спирт. Дезинфектантите на базата на алкохол и етанол са бързо ефективни срещу бактерии, вируси и гъбички. Препоръчват се за полипропилен, полиестер и винил. Важно е винаги да следвате указанията на конкретния производител.
 • Антибактериалните спрейове и кърпички обикновено се основават на разтвори на бензалкониев хлорид (0,4 g на 100 g) и са бързо действащи биоцидни агенти, ефективни срещу бактерии, някои вируси и гъбички. Те са подходящи за полипропилен, полиестер и винил. Използвайте ги, за да избършете тапицерията за дезинфекция или нанесете като спрей и избършете!
 • Почистване с пара и белина: Белината е много разпространен метод за почистване. Произвежда се от разтвор на натриев хипохлорит и е мощен окислител. Когато влезе в контакт с определени вируси, бактерии, мухъл или гъбички, той окислява молекулите в клетките на микробите и ги убива. Белина се продава навсякъде, в различни концентрации, и обикновено се разрежда допълнително преди употреба. Използвайте върху полипропилен, полиестер и винил! Не използвайте върху естествени влакна, като вълна, лен или коноп (вълнена лапа)!


Обща търговска дезинфекция - за нея се използва домакинска белина (съдържаща ~ 4,5 g на 100 g натриев хипохлорит), която след това трябва да се използва в разреждане 1:10. Следвайте инструкциите на марката, която използвате: измерете необходимата доза спрямо количеството вода, намокрете бяла или леко оцветена кърпа в разтвора, изцедете всяка излишна течност и внимателно избършете тъканта, преди да оставите да изсъхне!


Дезинфекция на високо ниво - когато е необходима по-висока концентрация на белина, например според протоколи за контрол на инфекциите в здравеопазването, е възможно да се използва разреждане на белина във вода 1:4. Този разтвор ще съдържа ~ 1% натриев хипохлорит и е високоефективен дезинфектант. Нанесете, както по-горе, върху тъкани, оценени като подходящи в дезинфекционната матрица, при разреждане 1:4! Спазвайте всички указания за безопасност на производителя и носете подходящи ЛПС!

 • Почистването и дезинфекцията с пара не съдържа химикали, като се използва комбинация от температура и налягане за премахване на мръсотия и петна и за убиване на микроорганизми. Температурите на парата обикновено достигат до 180 ° С и налягането до 150 psi, като парата прониква в повърхността на тъканта, а след това като вакуум, който прилага налягане за отстраняване на влагата, заедно с микробите.
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"