Swipe to the left

Фактори за избор на подходящ офис стол

16 ноември 2015 г. 1429 прегледa

Има толкова много фактори, които да се вземат предвид при избора на ергономичен стол: правилният стол трябва да ви е удобен  и да насърчи здравословно  седяща позиция. Трябва да планирате своя офис или дом и да инвестирате пари, за да го обзаведете. След като пресметнете бюджета си, недейте да пестите пари при купуването на офис стол. Един добър офис стол ще допринесе за по-добри работни навици и за цялостния ви успех.

Снимка: Chairpro

Четирите основни фактори, които се взимат предвид при закупуване на офис стол са мобилност, комфорт, приспособимост и издръжливост. Фабричните офис столове се предлагат в разнообразие от специфики, цветове, дизайн и модели.

Ако сте като повечето работещи в офис в днешно време, най-вероятно прекарвате над една трета от времето си седейки на ващия офис стол. Проблемът е, че повечето столове не са предназначени за подпомагане на човешкото тяло за такива дълги периоди. Ергономичният стол прави повече от това - предоставя изключителен комфорт, но също така помага за предотвратяване на обстоятелства, които могат да доведат до сериозни здравословни увреждания.

Снимка: Chairpro

Ако сте загрижени за ергономичността на офис столовете, но не разполагате с достатъчен бюджет, което е разбираемо предвид факта, че най-добрите ергономични офис столове са наистина скъпи, най-добре изберете офис столове, които да притежават основните ергономични механизми като възможността за контрол над регулирането на седалката и височината на стола, зона за корекция на позицията на гръбнака в областта на гръдния кош, зона за намаляване на натоварването върху опашната кост. За оптимален комфорт ви трябва офис стол с висока облегалка и с гъвкава или вградена лумбална опора. Някой от най-добрите офис столове са със свободно движетние на облегалката, без никакви механизми, като стола се адаптира към всякакви тела и като чрез двете части от рамката на стола се осигурява автоматична и балансирана опора в целия диапазон на накланяне.

Снимка: Chairpro

Важен и и максималният капцитет за тегло на стола. Ако столът ще се използва по предназначение в офис среда е добре да има регулируеми подлакътници, които облекчават значително при продължителна работа с клавиатура и мишка.  Офис столовете трябва да позволяват лесно движение, за да може служителят да има свободен достъп до работното си пространство без прекомерно напрежение.  Разбира се, колкото повече ергономични качества притежава даден офис стол, толкова повече расте и цената му. И затова ако имате ограничен бюджет трябва да решите според хората, които ще го използват кое е най-важното за тяхното удобство.

Снимка: Chairpro

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"