Swipe to the left

Европейска седмица за здраве и безопасност

Европейска седмица за здраве и безопасност
22 октомври 2019 г. 333 прегледa

С желанието за все по-иновативни и модерни работни места, компаниите забравят за безопасността и здравето. Красиви сгради с мебели последна мода не са достатъчни за продуктивна и добра среда за служителите. Световната статистика показва, че почти три милиона души годишно губят живота си в опасна работна среда. Европейският съюз не оставя този проблем да виси в общественото пространство, а прави седмица на здравето и безопасността на работа.


На всеки две години темата на кампанията се сменя. Миналата сесия разгръща сериозния проблем за застаряващата работеща сила на Европа и как да подберем подходяща работна среда за всеки, независимо от годините. Тази година има още по-конкретна тема - опасните вещества.
Първата мисъл на всеки в офиса е, че тази тематика никак не е за него, защото няма епруветки с киселина пред себе си всеки ден например. Но някога замисляли ли сме се дали все пак не сме изложени на лоши химични влияния дори от бюрото?
Докладът на Организация на обединените нации показва, че 86% от случаите на рак са свързани с вдишването на канцерогенни вещества на работното място. Това включва и офисите, където случайно попаднали вещества често не могат да се поемат от вентилацията и се задържат за дълго в затворените пространства.
В Билбао, Испания тази година кампанията е най-голяма. Испанците цяла седмица ще имат лекции за безопаснотта и здравето и са приканили всички компании в града да присъстват, за да получат информация за практически начини за подобряване на качеството на работната среда.
Ние от ChairPro също ще отбележим седмицата, като внесем ергономията във вашия офис!

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"