Swipe to the left

Ергономията в коуъркинга

Ергономията в коуъркинга
28 август 2019 г. 215 прегледa

Историята на коуъркинг местата е кратка, но интензивна. Първият такъв се появява през 2005 г. в Сан Франсиско и следвануждата от алтернатива на класическия офис. След като офисът през 80-те и 90-те е само корпоративно място, единствено и само предназначено за работа, фирмите започват да осъзнават нуждата от грижа за служителя и неща като енерджайзъри, „домашен офис“.

След ерата на офисите тип кутийки, се появява нова мода през последните десетилетия и това е коуъркинга. Значението на тази дума вече се е развило до такава степен, че в английския език, ако тази дума е написана с главна буква, означва общество, колаборация, отворено съзнание.

В България тази нова мода навлиза по-късно. Първите възползвали се са фрийланс професиите, които имат нужда да излязат от рутината на дома си, да обменят идеи и да имат подходящо място за срещи. Това все повече важи и за големи ИТ корпорации, които изместват все повече фокуса към комфорта на служителите си и свежата среда за тях. Това споделя и Божидар Георгиев – основател на Work&Share.

Офис за взаимопомощ

Едно място, готово да събере „големи“ и „малки“, които да обменят идеи, опит и информация.

Както и Божидар ни сподели, обстановката става изключително важна за продуктивността на служителите. В Work&Share – едно от коуъркинг местата за големи компании, се стараят да накарат всички работещи да не мислят за нищо друго, освен за фокуса над своята работа. Просто защото не се занимават с менажирането на офис пространството, за което си има хора. На посетителите им остава само да се концентрират върху креативността, добрите идеи и обмяната на опит.

Комфорт и свобода

Не е важно да залагаш само на модерен дизайн, когато изграждаш пространство за работа. Тъй като коуъркинг местата не са с определен работен ден от 09:00 до 17:00, работещите могат да отделят време дори за повече от осем часа дневно. Тук идва на помощ ергономичната мебел, която е хубаво да съчетава комфорта с артистичния и иновативен дизайн за повече вдъхновение. Отделните бюра трябва да са регулируеми, столовете имат нужда от добра опора чрез подлакътници, подглавник и лумбална опора и този тип грижа за служителя не трябва да бъде пренебрегвана в нито едно офис пространство. Особено коуъркинг пространство, където потокът от креативност не спира и обикновено посетителите се унасят в часове седене.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"