Swipe to the left

ЕРГОНОМИЯ - лесна като детска игра

ЕРГОНОМИЯ - лесна като детска игра
17 септември 2020 г. 679 прегледa

Правилата на добрата стойка трудно се намират в учебниците, но са не по-малко важни. Няма по-подходящото време за тяхното усвояване от началото на учебната година. Добре познатата ергономия зад бюрото със сигурност ще се отрази върху формирането на здравословни работни навици и в бъдеще. Но какви правила да следваме?

Да седнем правилно!

Правилната поза за седене при децата не се различава много от тази на възрастните. Едно от най-важните неща е да не се изгърбват и да не се накланят прекомерно напред. Именно тук идва ред на добрия стол, който ще ви помогне в тази мисия.

Моделът Аctikid,например, има дамаска, която като се зацапа с химикал – се изчиства само с вода. Освен това има и възможността да променяш дълбочината на седалката в комбинация с промяна на височината на облегалката. Допълнително предимство на стола е това, че амортисьора е с увеличен капацитет на товароносимост и няма проблем родителя да седне и да го ползва, защото е до 100 кг. Това е рядко срещано при детските столове.

Изберете стол, с който ще задържите вниманието дори на по-палавите и хиперактивни деца, които не стоят дълго на едно място.

Следвайте правилото на добрата височина

Когато седим, краката трябва да са свити под ъгъл 90 градуса, същото важи и за лактите.

Правилната височина също е водещ фактор. Бюрото не трябва да е нито прекалено високо, нито прекалено ниско, което ще обезпечи липсата на стрес в крайниците. При стол, който е твърде висок, децата няма да опират краката си на пода, което ще окаже прекомерен натиск върху задната част на бедрата. Ако столът е твърде нисък, това ги поставя в неудобно положение и причинява ненужно натоварване на коленните им стави.

Накланящ се плот - перфектното решение

Бюра с подобна функция свеждат до минимум естествената склонност на децата да се навеждат напред, когато пишат или рисуват. Такавамебел свежда до минимум прегърбването и по естествен начин насърчава правилната стойка и отпускането върху облегалката. Препоръчително е наклонената позиция да се поддържа само за кратки периоди от време. Следете да няма натоварване в китките при използването на компютър.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"