Swipe to the left

Как да изберем правилния ергономичен офис стол?

14 септември 2015 г. 1617 прегледa

Как да изберем правилния ергономичен офис стол?

Работата в офис обикновено е свързана с продължително и ежедневно седене на един и същ офис стол. Ето защо, за да се избегне развиване на болки и заболявания на гръбначния стълб, е важно да имаме на разположение офис стол, който е ергономичен и подкрепя долната част на гърба, като насърчава правилната стойка на седене.

Предлагат се стотици видове ергономични офис столове. Не може да се каже, че някой определен вид е най-добрият офис стол на света, но определено има някои неща, които са много важни, когато търсите ергономичен офис стол. Тези характеристики ще позволят на отделния потребител да подобрява качеството на работата си, защото е настанен удобно и офис столът му отговаря на неговите специфични нужди.

Ергономичен стол

Снимка: Chairpro.bg

Има няколко неща, които ергономичният офис стол трябва да притежава, за да е от полза за потребителя. Регулирането на височината на седалката чрез пневматичен лост е много важно условие. Това позволява на потребителя да заема правилна стойка независимо от ръста и други физиологични дадености.

Широчината и дълбочината на седалката също са много важни. Тя трябва да има достатъчна ширина и дълбочина, за да може всеки потребител да се чувства комфортно. Широчината обикновено е около 50 см. Дълбочината трябва да е такава, че при сядане задната част на коленете да се намират на няколко сантиметра разстояние от седалката.

Много важно за ергономичните столове е удобството на долната част на гърба. Гръбнакът има извивка навътре и продължителното седене на столове от по-стар модел, които не са ергономични, може да доведе до прегърбване. Ергономичните офис столове притежават възможност за корекция на височината, така че всеки потребител да може да стои в правилна стойка, която не води до неприятности за прешлените му.

Ергономичен стол 2

Снимка: Chairpro.bg

Облегалката на ергономичния офис стол трябва да бъде широка между 32 и 45 см. Ако облегалката е конструирана отделно от седалката, тя трябва да бъде регулируема на височина и ъгъл. Тя трябва да е в състояние да поддържа естествената извивка на гръбначния стълб. Ако облегалката и седалката са едно цяло, е хубаво столът да има заключващ механизъм, който не позволява облегалката да бъде под ъгъл, който е опасен за здравето на седящия.

Материалите, от които е направен добрият ергономичен стол, следва да осигуряват комфортно седене за дълги периоди от време. Дишащите модерни материи са за предпочитане пред по–твърди повърхности.

Ергономичен стол 3

Снимка: Chairpro.bg

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00 Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"