Swipe to the left

Ефективно обзавеждане – пътят към доброто заведение!

By ChairPro Bulgaria 10 months ago 19 Views No comments

 Ефективно обзавеждане – пътят към доброто заведение!

Заведенията и ресторантите имат стара история, която започва още в Древен Рим. Термополисите били малки ресторант-барове, които предлагали храна и напитки. Тези места разполагали с бюфет в Г-образна форма, върху който били разположени различни съдове с топла и студена храна. По това време много от жилищата не  разполагали с кухня и храненето ставало на публични места. Плюс това, то било важна част от социализацията. Днес във всяко жилище си има обособена зона за хранене, но необходимостта от живот в общност и конкурентната надпревара с атрактивни и вкусни примамки, правят така, че заведенията са пълни - навсякъде и по всяко време.

Освен храната и напитките, другата изключително важна част от едно заведение, е обзавеждането. То привлича клиента, задържа го и го кара да се завърне пак. При избора на обзавеждане, собственикът трябва да се информира добре за няколко основни неща:


1. При ресторантите се препоръчват по-големи маси. Тяхната площ трябва да позволява сервирането на голям брой блюда и да предоставя удобство чрез височина на нивото на лактите и стабилна основа за хранене. По-малките маси ще отстъпят повече място и са идеални за места с динамичен поток от клиенти и сервитьори, за да осигуряват пространство.

Маса Tahiti – кафява:

 

Маса от тиково дърво THEODORA:

 


2. Предвидете недостиг на места и се застраховайте от загубата на потенциални клиенти с няколко допълнителни маси или столове. Най-практичните от тях са сгъваемите мебели, които не изискват прекалено голяма територия за съхранение. ChairPro разполага с няколко изискани варианта:

Сгъваема черна маса Diva със стъклен плот

 

Стол от тиково дърво KATE – сгъваем, с подлакътници и  регулируема облегалка

 

 


3. Барът е визуалният център на заведението, затова изборът на цветове и мебели трябва да бъде внимателно подбран. Не бива да препречва ходовите линии в заведението и е необходимо да бъде проектиран така, че да позволява на персонала да извършва работата си ефективно. Барът отваря и още няколко места за клиенти, а прилежащите му столове са максимално компактни, затова със семпъл дизайн и с много допълнителни приспособления за регулиране на удобството на клиента.

 

Бар стол Калипсо

 

БАР СТОЛ ZETA HOCKER

 

4. Ако заведението разполага с двор – оползотворете го! Клиентите предпочитат местата на открито през топлите месеци. Най-лесно и бързо можете да го направите, като закупите готови сетове от градински мебели. Заложете на ефектен и стилен ратан, който ще предаде по-уютен облик на градинския интериор. Не пропускайте да се застраховате и от силните слънчеви лъчи с градински чадър, шатра или сенник. При заведенията по морето присъства и факторът вятър, който лесно може да преборите с избора на стабилна стойка за чадър.

Градински комплект Сицилия за 6 човека – сив:

 

Градинска шатра 1503 3х3 метра – бежов:

 

Градински чадър BERMUDA 3.5 м – антрацит:

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"