Swipe to the left

Ергономичен или стилен офис стол? Защо не и двете!

By Silvia Sotirova 3 years ago 27 Views No comments

Ако не знаете какво е ергономия, накратко, това е науката, която седи зад ежедневната работа на човека. Продуктите с ергономичен дизайн са предназначени за подобряване на процесите, работните пространства, както и инструментите на работното място, които неминуемо рефлектират и върху човека. Целта е да се елиминира максимално стреса по време на работа и затова ергономичните офис столове са предназначени да облекчават напрежението в тялото Ви, като същевременно осигуряват подкрепа за гърба Ви. Когато седите на стол, който стимулира правилната стойка през целия ден, Вие не само ще се чувствате по-добре, но и ще бъдете по-здрави.

Прекарваме огромно количество време всяка седмица, седейки на офис стол, затова е повече от желателно да намерите офис стол с ергономичен дизайн, за да Ви окаже максимална подкрепа през дългите работни дни. Когато Вашият офис стол работи с Вас, вместо срещу Вас, много скоро ще разберете, че здравето на тялото Ви в дългосрочен аспект ще се подобри.

Когато търсите най-подходящия ергономичен стол за Вас, има няколко аспекта, на които да обърнете внимание:

- Размер на потребителя: Ние всички сме различни, затова и размерът в случая играе голяма роля за това какъв стол да изберете. Като цяло се счита, че оптималната височина на седалката на стола е 1/4 от височината на потребителя, но това е само правило. Имайте предвид, че съотношението на торса към краката при всички е различно. Затова е добре да пробвате различни по големина столове, за да разберете кой е най-добрият за Вас. Можете да го направите в нашия шоурум

- Как столът ще се използва: Има много различни типове работа, които се извършват на бюро, така че какъвто и стол да изберете трябва да бъде най-подходящият за този вид работа. Например, един оператор в телефонен център ще изисква различен вид стол от един зъболекар, както и един касиер в сравнение с компютърен специалист. Затова е добре да знаете как ще използвате столът преди да го закупите.

- Стил: Стилът на стола играе огромна роля в това какъв стол ще изберете, особено когато ще се използва в офис среда. Вземете например факта, че модерен офис стол ще изглежда изключително не на място в офис в класически стил. Затова е добре да обърнете внимание на интериора на мястото, където ще бъде поставен столът.

Въпреки това няма причина да правите компромис с ергономията за сметка на стила или обратното. Можете да намерите офис стол с класически дизайн, който все пак да е ергономичен, както и ергономичен стол с модерен дизайн. С изобилие от цветове и външен вид, от които да избирате, ще откриете перфектния стол, който да подхожда на Вашия интериор, като заедно с това подкрепя гърба и кръста Ви по правилния начин.

Ако имате нужда от съвет или насока, можете да се обърнете към нашите обучени специалисти, които да Ви помогнат в избора. Можете да ни позвъните на телефон 0700 10 750, да ни пишете на имейл:info@chairpro.bg  или да заповядате на място в нашия шоурум на адрес: София, бул. "Цариградско шосе" 139, ет. 4.

 

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"