Swipe to the left

ДИЗАЙН по време на криза

ДИЗАЙН по време на криза
12 август 2020 г. 483 прегледa

Макар много учреждения и публични пространства да отвориха врати, има едно нещо, което остава устойчиво по време на кризата от COVID-19 - работата от вкъщи. Големи международни компании дори плащат между 300 и 700 лв. за разходи, свързани с оборудване у дома. Най-честите превантивни мерки са избягване на струпване в офиса и работа на смени. Но успоредно се усеща и зараждане на нов дизайн на работните пространства.

“Затваряне” на офиса

В последните години open space офисите набираха все по-голяма популярност, но тази тенденция се обръща. Експертите в обзавежданетовсе повече ще се насочват към затворени пространства, които максимално добре да отделят хората. Един от най-ефективните начини за това е чрез преградни панели. Освен че изолират шума, те качествено възпират и въздушните струи и същевременно прибавят интересен акцент в дизайна чрез разновидностите си - висящи от тавана, прикрепени на стена или поставени между самите бюра.

Иновации при поддържането на здравословна среда

Освен “видимия” дизайн, прогнозите са, че ще бъдат въвеждани все повече иновации и при методите за дезинфекции и поддържане на здравословна работна среда. Актуални в момента са ултравиолетовите бактерицидни лампи. Предимството им е, че са компактни и спестяват време и средства, в сравнение с традиционните методи за почистване. Могат лесно да се закрепят за всички видове повърхности - бюра, плотове, столовете. Друг акцент ще са подобрените климатични системи, както идиспенсърите с препарати за дезинфекция, които ще стават все по-често неотменна част от работния пейзаж.

Текстилът се завръща

Един от материалите, които ще се използват все по-често при офиса, е текстилът, заради свойството му да не задържа микроби и вируси. Освен това той се съчетава добре с всичко - от пластмаса, до дърво и метал. Не на последно място - шумоизолира. Почистването му също е улеснено - с вода и сапун.

Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"