Swipe to the left

„Директор на щастието“? Има такава длъжност

„Директор на щастието“? Има такава длъжност
21 август 2019 г. 1578 прегледa

В една офис верига, емоционалното състояние на служителите е сред най- важните условия за продуктивност. В големите структури по американски модел, в отдел „Човешки ресурси“ има човек, към когото можеш да се обърнеш, за да споделиш директно какво не ти харесва в работата. Когато имаме грип и физически се чувстваме зле, не ходим на работа, лекуваме се вкъщи. Това не важи за нашето психическо здраве, което често неглижираме и оставяме на заден план. А то е от ключово значение за продуктивността ни. Депресивните състояния, досадата, неудовлетворението от лошо отношение и липсата на оценяване на труда и усилията, спират мотивацията и пречат на креативността.

Проучванията на Галъп Интернешънъл, нещастните служители в световен мащаб струват на компаниите между 450 и 550 милиарда долара годишно.

През последните години, мендижърите започват да мислят извън границите на офис порядките и явления, като тиймбилдинги, енерджайзъри и „домашен офис“ се появяват все по-често, с една единствена цел - да намалят напрежението. В България има много подобни практики, заимствани от чужди модели и да се надяваме, че следващата стъпка ще бъде новата длъжност - „началник на щастието“.

Арнау Колери е французинът, който въвежда тази професия и разпространява знания за нея чрез обучения в различни компании. Той обяснява щастието в работата така: „За да си щастлив в офиса, е необходимо не само да си добър в работата си и да обичаш да я правиш, но и да си в приятелска социална среда, да си свободен да бъдеш себе си и да изразяваш идеите си, без да се притесняваш“.

„Директорът на щастието“ контролира и работи за подобряване на служебната среда. Какво прави той?

-Създава здрава връзка между служителя и ръководството;
-Утвърждава силни и ползотворни контакти с колегите;
-Контролира прекалената манипулация от шефа;
-Следи какво се случва в компанията, какво се е случвало, защо се е стигнало до там, какво работи и какво не работи;
-Стимулира даването на свобода на служителя…

Какво би се случило, когато компанията намери точния „началник щастие“? Първо - спокойствието в офиса ще се покачи значително и напрежението ще изчезне. Второ - креативността на служителите също ще се подобри с 40% , и то на първо време. Трето - продуктивността ще скочи поне с 30%! И най-важното за всички в една фирма - ще се повиши чувството за лекота и радост, доверието и прозрачността.
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"