Swipe to the left

Лесно е да предотвратим болките от седене на офис стол

16 май 2016 г. 1652 прегледa

Правилната позиция на тялото по време на работа в седнало положение в офис е особено важна за предотвратяване на рисковете за гърба, причинени от дискомфорт и претоварване на мускули и кости.

Най-често срещано е неправилното положение на ръцете, краката, гърба и врата. Ергономичните офис столове са създадени за да предотвратяват подобни проблеми.

 

Лактите и китките

Необходимо е да бъдат на едно ниво по време на писане върху клавиатурата, а също и да бъдат подпрени на меки повърхности.

Повдигането на клавиатурата поддържа ръцете в неестествено положение, което също натоварва мускулите допълнително и когато е в продължение на дълъг период от време, причинява проблеми.

 

Гърбът

Необходимо е да бъде изправен и с опора за кръста и раменете. Неестественото му положение и напрежението в него причиняват болки и деформация на гръбначния стълб.

 

Краката

Необходимо е стъпалата да са изцяло върху пода и разстоянието между свивката на коленете и ръба на седалката да бъде два или три пръста. В противен случай гръбнакът губи опора и се създават области на напрежение в краката.

 

Вратът

Необходимо е горният ръб на екрана да бъде на нивото на очите при изправен гръбнак, за да не се натоварва врата.

В случаите, в които се работи на два монитора, е необходимо да не бъдат раздалечавани – ежедневното непрекъснато завъртане в ляво и дясно претоварва врата.

При често говорене по телефона е най-добре да се използват слушалки с микрофон и не трябва телефонът да се придържа с главата и врата, защото по този начин заедно с раменете се намират в неестествено положение.

Последното не е проблем, ако се случва 1-2 пъти дневно при кратки разговори.

Изберете здравословен и удобен офис стол на достъпна цена

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 16:00
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"