Swipe to the left

Contessa II - японската офис икона

6 март 2019 г. 551 прегледa

Okamura е японска компания  за офис продукти и услуги с традиции и именно защото е дълго време на пазара, е винаги в крак с иновациите и „мисли“ еволюционно. Компанията стартира през 1945-та година в град  Йокохама.

Водещи принципи за Okamura са: творчество, сътрудничество и пестеливост. От самото си основаване компанията осигурява висококачествени продукти и услуги за офиси, създавайки по-креативна и продуктивна среда за сферите на образование  здравеопазване, за научноизследователска дейност и други. Мотото им е "Качеството се изплаща само."

 С ранг на КОНТЕСА

Изящност, луксозно излъчване, неподражаем стил… Тези характеристики са емблематични за „контесата“ на Okamura, която сега се показа в цялата си прелест и в своята еволюирала форма. Не само визията е по-атрактивна.Технологичните нововъведения също са впечатляващи.

 Истинската икона остава завинаги.

Истинската икона еволюира.

За работното място днес и утре!

Contessa II не само предлага повече цветове за мрежата, рамката текстурата, които биха се вписали в широк диапазон от офис среда и типове интериори.

Сега Contessa II е преродена с нови инженерни решения.

Новият модел се ръководи от няколко принципа:

 Инженерни решения за модерния офис.

Само с помощта на докосване с пръстите, може да се управляват тънки, но решаващи нюанси за комфорта. Може да заключваме и отключваме позицията на облегалката и под наклон в пет предварително зададени степени, и то само с помощта на лоста към левия подлакътник. С лоста, вграден в десния подлакътник може да се променя височината на стола.

Подлакътниците се регулират в 4 направления – по вертикала, в дълбочина, по хоризонтал и под ъгъл. Така се осигурява максимална  опора на ръцете при различни позиции.

 Личният комфорт над всичко!

Иновативните инженерни решения са провокирани от една единствена цел – личния комфорт. Можем да добавим още нововъведения в Contessa II, които дават на тялото ни опора, спокойствие и естествено състояние.

Рамката на облегалката е конструирана така, че от една страна да е естетически издържана със своята нежна и тънка линия, от друга – плавно да следва естествените движения на тялото.

За допълнителна стабилност, седалката е конструирана така, че да поема тежестта изцяло, придавайки максимален комфорт и отпускане чрез мрежестата си обвивка и облите краища на рамката.

Има вариант и на седалка с мека, но плътна възглавница, която съдържа 3 типа полиуретанова пяна , съчетавайки различни по плътност слоеве, които оптимизират здравословното седене. Осигурява се мека опора в предната част на седалката, която намалява натиска върху бедрата и така подобрява циркулацията на кръвта. В задната част осъществява стабилна опора за позицията на бедрата и подобрява цялата поза.

 Цветово разнообразие и уникална мрежа

Тапицерията от мрежа на седалката и облегалката на модела Contessa е известна със своята здравина, в същото време добра еластичност. Но в това второ подобрено издание, мрежата на облегалката е по-тънка и по-пропусклива на въздух, с което осигурява максимален комфорт за гърба. За седалката имаме повече здравина, еластичност и приятен допир, осигуряващ стабилност за позата, но и приятно докосване и мекота, като мрежата позволява максимално адаптиране към формата на седалището.

 

 

 

Публикувано в: Полезни статии
Шоурум столовеШоурум съпортШоурум работно времеШоурум паркингШоурум метро
Тестване на мястоПрофесионална консултацияУдобно работно времеБезплатен паркингМетростанция наблизо
Голям избор от столове,
които можете да
тествате при нас
Нашите служители ще
Ви помогнат да изберете
най-подходящите офис мебели
Пон - Пет: 09:00 - 18:00
25 май - неработен ден
Безплатен паркинг за
всички наши клиенти
Само на 200 м. от станция
"Интер Експо Център"
на бул."Цариградско шосе"